farmen 2023

Farmen-deltagarnas natt ihop – nu avslöjar TV4 sanningen

Farmen

Flera tittare ställer sig frågan varför det sover så många i storbondestugan.
Nu berättar Eddie Gecer sin version och TV4 bekräftar ändringen i Farmen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Därför var Farmen-Monika inte omtyckt på gården
0:26

Efter reklamen: Därför var Farmen-Monika inte omtyckt på gården

(0:26)

Slå på ljud

Farmen 2023 är ännu bara i början av säsongen men redan nu har dramat dragit igång och en av deltagarna har valt att lämna självmant. De som fortfarande är kvar på gården gör allt de kan för att kunna utnämna sig som Årets farmare.

En person som redan från starten tog ledarrollen och dessutom blivit utnämnd till storbonde både en och två gånger är ingen mindre än Eddie Gecer. Han tog den ledande rollen på stort allvar och berättar i en intervju med Hänt att han kände stor press i sin roll som ledare.

– Jag sa direkt, åker jag in i Farmen kommer jag leda precis som jag gör på jobbet. Jag hade en press på mig, det var jättejobbigt, berättar Eddie i en intervju med Hänt.

Som storbonde får man flera fördelar. Bland annat får man sova i storbondestugan och har möjlighet att bjuda in andra deltagare att också få sova där. Nu bekräftar TV4 att reglerna kring sovplatserna är ändrade från tidigare säsonger.

Därför sov de flera i storbondestugan – Eddie förklarar

Tidigare i veckan när Eddie valde vilka som skulle få sova med honom i storbondestugan var det fyra personer som fick möjligheten att tillbringa natten där.

I TV4:s kommentarsfält är det nu flera tittare som ställer sig frågan om man verkligen får sova hur många som helst i storbondestugan.

Tycker att det är lite konstigt att Storbonden får bjuda in ”stugan full”. Förut var det endast Storbonden med hjälpreda som fick sova i storbondestugan. Har den regeln slopats eller har den aldrig funnits? frågar sig en tittare.

Jag undrade också det när det sov fyra personer där!håller en annan med.

När Hänt når Eddie förklarar han varför han valde som han gjorde och att han inte hade hört talas om någon regel kring antal sovplatser.

Vi skapade våra egna regler där och då. JC hade ryggproblem och jag ville att han skulle sova skönt, min farbor. Julia hade det tufft och ville se henne må bättre där och då så jag erbjöd henne att sova i stugan med.” förklarar Eddie i ett meddelande till Hänt.

TV4:s ändring – släppt på reglerna inför årets säsong

Och visst stämmer det som tittarna misstänkte – det har varit mer strikt tidigare säsonger kring sovplatserna i storbondestugan.

Nu bekräftar TV4 att de släppt på den reglen inför årets säsong.

Tidigare år har det varit två personer som sovit i storbondestugan. I år har vi varit lite snällare med det helt enkelt.” skriver pressansvarige Emma Broberg till Hänt.

TV4 berättar att de släppt på regeln som gäller för storbondestugan.

TV4

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN