Därför ersätter TV4 Maximilian Artell i Efter fem – Tilde om beslutet

Tilde De Paula Efter fem

Tilde de Paula Eby har varit programledare för Efter fem i två år.
Nu berättar hon om ändringen i programmet efter kollegans insjuknande.
– För säkerhets skull, säger hon.

För två år sedan lämnade den folkkära programledaren Tilde de Paula Eby sin tjänst i Nyhetsmorgon för att istället gå över till att leda TV4:s nya aktualitetsprogram Efter fem.

Nästintill varje vardag kan vi numera se henne leda tittarna igenom dagens mest relevanta händelser tillsammans med gäster, och vid hennes sida genom allt har hon även programledarna Henrik Alsterdal, Axel Pileby och Maximilian Artell.

Under gårdagens sändning av programmet var det precis som alltid heta ämnen på tapeten, och förutom diskussioner kring den nya coronaspridningen och Donald Trumps återkomst till Vita huset var det även gäster som Daniel Paris och författaren Tone Schunnesson på plats. Men trots att sändningen var snarlik de andra var det något tittarna fick se som de inte var vana vid.

Den plötsliga förändringen

Precis som på alla arbetsplatser händer det ibland att någon ringer in och är sjuk, och när det kommer till direktsänd tv gäller det att vara snabb och lösningsorienterad för att på ett smidigt sätt få allt på plats.

I det här fallet var det nyhetsankaret Maximillian som var tvungen att stanna hemma på grund av sjukdom, och för att täcka hans plats i sändning fick de istället ta in Filip Stiller Borowicz i studion.

Då Filip själv jobbar som journalist och expertkommentator var han inte helt främmande för jobbet, och innan det är hans tur att berätta om den nya coroanspridningen i landet förklarar Tilde för tittarna varför han är här.

– Extra roligt idag är att vi får göra en ny bekantskap här i studion, nämligen Filip Stiller Borowicz. Vi känner ju igen dig från livesändningarna på TV4 play såklart, men det är första gången du kliver in i Efter fem-studion eftersom Max är hemma för säkerhets skull med lite snuva, säger hon.

TV4-tittarnas ord till Maximilian

Filips debut i studion gick bra, och under kvällen lägger Tilde sedan upp en bild på teamet som samarbetat under dagen och skriver:

”När Max är hemma på välförtjänt vila - dansar Filip in i studion! Välkommen in i gänget och bra på jobbat på din premiär! The more the merrier!”

503 Service Unavailable

I kommentarsfältet är det många följare som är snabba med att skicka sina varmaste hälsningar till Max.

”Ni är helt underbara hela gänget. Krya på dig Max”, skriver en följare.

”Så bra både programmet och gänget! Krya på dig Max”, skriver en annan.

Många passar även på att hylla Filip för sin debut och insats.

”Du är superduktig Filip Stiller tycker vi på Smögen”, skriver bland annat en trogen tittare.

LÄS OCKSÅ: TV4:s nya besked om Anna Brolins framtid i Efter fem

LÄS OCKSÅ: Anders Bagge bryter tystnaden om stora sorgen – tunga beskedet

FOTO: TT, Instagram

SENASTE NYTT!