Anders Bagge bryter tystnaden om stora sorgen – tunga beskedet

Det senaste halvåret har varit tufft för Anders Bagge.
I en intervju i Efter fem berättar han nu om den svåra tiden.
– Mycket sorg, säger han.

Anders Bagge, 52, har gjort en total livsförändring på senaste tiden och mår nu bättre än någonsin. Men tiden innan den stora förändringen har varit tuff. Nu berättar hon för Tilde de Paula Eby, 47,  om den stora sorgen.

”Jag har inte varit så snäll mot mig själv”

På Anders Instagram har han varit öppen med hur han på senaste tiden har kämpat med att byta ut sina ovanor till vanor, och i TV4:s program Efter fem berättar han om varför han var tvungen att ändra på saker och ting.

– Jag har gjort en total förändring av hela mig, säger han innan han fortsätter.

– Framför allt så är det så att jag kanske inte har varit snäll mot mig själv när det kommer till mat och andra saker. Och jag har glömt bort mig själv väldigt ofta, så av det skälet så kanske jag har gett tid och eftertanke att såhär “okej nu måste du ge dig själv 30 minuter om dagen. Du måste tänka på vad du äter, du måste tänka på att röra dig och stressa lite mindre.”

Han berättar att hans nya vanor har gjort att han har kunnat börja varvat ner mycket mer och att det i sin tur har skapat en känsla av att allt har lättats upp. Och när Tilde frågar vad den här tiden har betytt för honom blir han nästan gråtfärdig.

– Jag har aldrig mått så bra i hela mitt liv. Jag har bestämt mig för att bli bästa vän med mig själv, säger han.

Den stora sorgen

I slutet av intervjun kommer de in på hur pandemin har påverkat oss, och Tilde säger att hon tror att många har fått utrymme till att fundera kring vad som är viktigt i livet. Och Anders håller med, men för honom har den här tiden även inneburit väldigt mycket sorg.

– Det är vänskaper som har försvunnit, släkt som tyvärr har passerat upp till himlen som jag älskade. Så det är ju självklart att det har varit jättejobbigt, berättar han.

Han blir tyst ett tag innan han fortsätter

– Nu böjar jag tänka på det. Det var jobbigt. Det var lång tid som jag kände såhär att, nej vad orättvist. Men så är det.

Men den stora sorgen var också startskottet till hans nya livsstil.

– Jag tänkte såhär, att om jag ändrar hela min situation så kommer jag leva många fler dagar och må mycket bättre. Och jag har aldrig haft sån energi. Jag tänker bättre och jag har börjat skriva musik igen. Det finns bara plus med att börja tänka till. Och med pandemin, plötsligt så hade man tid till sin familj, hundar, musiken.

Han avslutar med att dela med sig av den viktigaste insikten han har landat i under den här tiden.

– Kanske en klyscha. Men man lever väldigt kort med tanke på hur länge man är död. Och att ta bort det här att man lever bara en gång, för det är fel. För man lever varje dag, man dör en gång, säger han.

FOTO: TV4, TT

SENASTE NYTT!