LÄS MER:Exklusivt på HäntKändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson 2024NyhetsmorgonUllared-profilerna

TV4:s plötsliga ändring – efter Pär Lernströms miss i Idol

18 okt, 2019 
Pär Lernströms
Under fredagens avsnitt av Idol bjöd Pär Lernström på sång – som gick lite fel. Programledaren sjöng fel text.
Nu berättar produktionen för Hänt om hur de hanterade situationen.
Annons
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar deBrand logo
Juryns framtidsbesked – så länge till jobbar de

Årets säsong av Idol är i full gång på TV4 – till tittarnas stora förtjusning. Under kvällens fredagsfinal var det nio deltagare gjorde sitt yttersta för att stanna kvar i tävlingen. Temat för kvällen var Melodifestivalen och Eurovision song contest.

Under programmet fick tittarna höra skönsång från samtliga Idol-deltagarna, men inte nog med det! Programledaren Pär Lernström, 39, bjöd även han på sång. Hans presentation av idolerna Kim Lilja, 25, och Dao Molander Di Ponziano, 18, skedde i form av en låt.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

När Pär sjöng om Kim och Dao hade han Christer Björkamans låt Imorgon är en annan dag som melodi – men texten verkade inte gå helt som tänkt. Då sången var textad i tv-rutan såg man att programledaren flera gånger sjöng fel, åtminstone inte som den låttext som visades i textningen.

Bland annat sjöng han ordet ”sanningen” istället för ”spänningen” och råkade glömma bort en hel mening, som syntes textad i tv-rutan.

Annons

När Hänt frågar produktionen om det stämmer att programledaren sjöng fel bekräftar den exekutiv producenten det hela, men ser det inte som något farligt fel. TV4 ser det mer som att Pär Lernström sjöng det som föll honom in, då han gillar att bjuda på show och att spexa till det.

– Pär är ju en sång- och dansman så han improviserade säkert, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol.

Tog bort textningen till andra låten

När Pär Lernström sedan skulle sjunga nästa spexiga låt var textningen till sången borta i tv-rutan. Då kunde tittarna helt enkelt inte se om programledaren mindes den rätta låttexten eller inte.

På frågan om det var medvetet att ta bort textningen till programledarens andra sång bekräftar den exekutiv producenten att så var fallet.

– Ja, det var medvetet att vi inte hade text då, säger Idols exekutiva producent Malin Knave till Hänt.

FOTO: TV4, TT/Mattias Hansson

Annons