TV4:s ord till tittarna – efter stora problemet i Efter fem

TV4:s ord till tittarna efter stora problemen i Efter fem.
Under sändningen drabbades TV4:s Efter fem för ett omfattande problem med ljudet.
På sociala kanaler vädjade därför tv-tittarna om att teknikstrulet skulle fixas till.
Annons

TV4:s Efter fem har blivit ett uppskattat program sedan det började sändas i början av året. Efter ett sommaruppehåll kom programmet tillbaka i början av hösten och har sedan dess sänts varje vardag med Tilde de Paula Eby, 47, och Axel Pileby, 33 som programledare.

Annons

När Efter fem startade stod Tilde de Paula som ensam programledare för programmet, men inför den andra säsongen gjordes en del ändringar bland medarbetarna i studion. Numera syns Tilde i rutan under måndagar, tisdagar och onsdagar – och resterande vardagar styr Axel Pileby skutan. Vid deras sida finns Henrik Alsterdal, 40, och Sofia Geite, 37, som studioreportrar. Henrik under Tildes dagar och Sofia under Axels.

I måndagens sändning stod en hel del ämnen på schemat. Bland annat att så kallade glamourmodellsajter lockar unga tjejer till porrindustrin, enligt en granskning av TV4:s Kalla fakta. I programmet visades ett inslag från Kalla fakta – och i studion gästade Kerstin Wersäll, reporter på Kalla fakta, och Patrik Lillqvist, utredare hos Polisen.

Annons

Till Efter fem kom de för att berätta mer om glamourmodellsajterna och hur de lockar tjejerna in i porrbranschen via bland annat sociala medier.

TV4:s ord om problemet

Under intervjun med Kerstin Wersäll och Patrik Lillqvist förändrades ljudet i studion, vilket skapade ett eko. Det blev därför svårare att höra vad personerna i studion sade – och i studion togs en handhållen mikrofon in, för att försöka få ordning på problemet. Men trots att det ljudet blev lite bättre fanns en del eko kvar, och det fick tittarna att reagera.

På Efter fems Facebook-sida uppmärksammade tittarna TV4 om det stora problemet med ljudet – och vädjade om att produktionen skulle försöka lösa situationen.

”Ni får fixa rundgången av ljudet”, skrev en.

Annons

”Fixa ljudet!!! Det ekar hela tiden… blir rundgång”, skrev en annan.

”Kan ni fixa ljudet?”, skrev en tredje och fortsatte:

”Ett viktigt ämne som ni tar upp, men det gick inte fram med ljud…”.

Efter tittarnas ord svarade TV4 och förklarade att det blev ”lite strul” i rutan – och hälsade att de hoppades att tittarna kunde ta till sig av inslaget trots allt.

”Vi jobbar på att ni ska få ta del av detta inslag fullt ut. Häng gärna kvar och ha tålamod med oss”, skrev de som svar till en.

Annons

”Vi hoppas att du fick med dig det mesta och kunde bilda dig en gedigen uppfattning ljudet till trots”, skrev de till en annan.

Efter ett par minuter kunde TV4 lösa problemet och resterande tid kunde TV4-tittarna både se och höra inslaget utan

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…