TV4:s ord efter Jesper Börjessons plötsliga avhopp

TV4:s ord efter Jesper Börjessons plötsliga avhopp
Jesper Börjesson avslöjade idag att han lämnar jobbet som programledare på TV4 – och tv-rutan överhuvudtaget.
Nu kommer TV4:s första ord om det plötsliga beskedet. ”Vi kommer självklart att sakna honom jättemycket”, skriver Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon.
Annons

Idag meddelande den populäre programledaren och TV4-profilen Jesper Börjesson, 49, att han slutar på TV4. Han har sedan 2006 varit programledare för Nyhetsmorgon och är en av programmets mest populära profiler.

Annons
Jesper Börjesson började jobba på TV4 1996.
Jesper Börjesson började jobba på TV4 1996 – nu slutar han med tv.

I ett långt inlägg på Instagram berättar Jesper Börjesson den stora nyheten att han slutar arbeta med tv helt och hållet.

Annons

Efter snart 25 år på TV4 så är det dags för mig att kliva ut ur studion och göra något annat i livet”, skriver han på Instagram.

Jesper Börjessons nya karriär är något helt annat än det han tidigare gjort.

På darriga ben lämnar jag snart TV4 och Nyhetsmorgon för att börja på teknikkonsultföretaget Rejlers. Där ska jag jag vara med och leda en helt ny och väldigt spännande utbildningssatsning”, skriver han.

TV4 önskar Jesper Börjesson lycka till

På TV4 börjar nu det svåra arbetet att ersätta Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon.

Annons

– Vi får se lite hur vi löser detta, men vi har många duktiga programledare i Nyhetsmorgon, så det kommer att bli bra, skriver Johanna Thulin Bratten, programchef Nyhetsmorgon, i ett meddelande till Hänt.

Efter att ha jobbat tillsammans med Jesper under många år kommer förstås kollegorna att sakna honom. Han har under sina år på Nyhetsmorgon arbetat med bland andra Tilde de Paula Eby, Soraya Lavasani och Jenny Alversjö.

– Vi är otroligt glada för Jespers skull men kommer självklart att sakna honom jättemycket. Han är en viktig och omtyckt kollega som under sin tid på TV4 bevakat allt från politik och ekonomi till kungahuset. Den bredden har också gjort Jesper till en enormt uppskattad programledare. Vi önskar honom stort lycka till, skriver Johanna Thulin Bratten.

Annons

På Instagram är det många kända ansikten som är ledsna att se Jesper Börjesson försvinna från TV4.

Stort grattis till nya livet men samtidigt – VA VA? Vi kommer ju sakna dig”, skriver Jenny Strömstedt på Instagram.

FOTO: Eero Hannukainen/TT

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…