TV4:s nya besked om Tilde de Paula i Efter fem

TV4:s nya besked om Tilde de Paula Eby i Efter fem.
Under måndagen saknades Tilde de Paula Eby i Efter fem-sändningen på TV4.
Det lade tittarna märke till och undrade vad som var anledningen till hennes frånvaro.
Nu berättar TV4 varför – och hur framtiden ser ut för Tilde i programmet.
Annons

Aktualitetsprogrammet Efter fem har sänts på TV4 sedan i januari och har under året som gått blivit mycket uppskattat av tittarna. Under den första säsongen stod Tilde de Paula Eby, 47, som ensam programledare, men byttes då och då ut när hon hade andra åtaganden.

Annons

Bland annat ersattes Tilde de Paula under de dagar hon arbetade med Let’s dance under våren – och i studion syntes då oftast TV4-profilen Anna Brolin, 39, som inhoppare. Inför sommaruppehållet av Efter fem förklarade Anna dock att hon inte skulle komma tillbaka till programmet till hösten. Detta på grund av att hon hade andra projekt inplanerade.

När det var dags för Efter fems andra säsong gjordes en del ändringar gällande medarbetarna i studion. Bland annat delades programledarrollen upp mellan Tilde de Paula och hennes före detta sidekick Axel Pileby, 33. Numera står Tilde i studion måndag till onsdag och lämnar sedan över till Axel som sänder resterande vardagar.

Annons

Tilde de Paulas framtid i Efter fem

Trots att Tilde de Paula enligt plan ska leda Efter fem under veckans tre första dagar fanns hon inte i studion under måndagen. Istället ersattes hon av Henrik Alsterdal, 40, och Sofia Geite, 37, som annars är studioreportrar i programmet. Detta uppmärksammades av TV4-tittarna som undrade vart Tilde tagit vägen.

”Har Tilde slutat? Varför syns hon aldrig längre?”, skriver en tittare.

”Var var Tilde idag?”, frågar en annan.

För Hänt berättar Martin Sundsten, programchef för Efter fem, att Tilde de Paula var upptagen med annat och därför inte kunde närvara vid måndagens sändning. Han ger även besked om hur tiden framöver kommer att se ut för Tilde i Efter fem.

Annons

”Hon är på inspelning av Agnetas nyårskarameller nästa måndag så även då ersätter Henrik och Sofia”, skriver Martin Sundsten i ett mejl till Hänt.

Tilde de Paula kommer alltså inte att stå som programledare för Efter fem den 9 december.

FOTO: TV4, TT/Anna-Karin Nilsson

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…