Artikeln innehåller reklamlänkar

Danny Saucedo klar för TV4:s Idol – efter Gina Dirawis avhopp

Gina Dirawi och Danny Saucedo

Efter Gina Dirawi avhopp har TV4 bestämt sig för att ändra om planerna.
Nu avslöjar kanalen vem som kommer att ersätta programledaren i Idol.

2017 bytte Gina Dirawi, 28, kanal från SVT till TV4 för att programleda Idol. Men i årets säsong är hon inte med. I våras bekräftade TV4 till Expressen att Gina Dirawi inte kommer att medverka under höstens säsong.

”Det stämmer att Gina inte gör Idol i höst”, skrev Malin Knave då, exekutiv producent, i ett sms.

ANNONS: Den rosa granaten – ett överfallslarm att ha i väskan, för stunder då du känner dig otrygg! (länk till Aller media shop)

Samtidigt meddelade TV4 att Pär Lernström, 38, kommer att vara kvar – och att han skulle få en ny kollega vid sin sida.

”Vi har varit superglada att Gina har varit en del av Idol i två säsonger och vi ser fram emot att presentera en ny programledare längre fram, som tillsammans med Pär Lernström utgör programledarduo för Idol 2019”, skrev Malin Knave till tidningen.

Anledningen bakom beslutet ska ha varit att Gina Dirawi skulle satsa på ett nytt hemligt projekt, som är något hon länge velat göra enligt hennes agent.

– Nu ska äntligen de här planerna sjösättas, sa hennes agent Mathias Andersson till Expressen då.

Artisten Danny Saucedo återvänder till Idol

Efter att Gina Dirawi lämnat programledarrollen väljer nu TV4 att göra om programmet, och kommer inte ersätta profilen med en annan. Istället ska det vara olika programledare för veckofinalerna. På fredag gästas Idol av Danny Saucedo. Artisten var själv med i programmet 2006 där han landade på en sjätteplats.

– Under årens lopp har vi haft många härliga personer i olika konstellationer som har varit programledare, men i år väljer vi att göra annorlunda, säger Malin Knave, exekutiv producent för Idol till Expressen och fortsätter:

– Eftersom det är Idols femtonde säsong kommer vi att bjuda tittarna på många spännande ingredienser under hösten. Redan nu på fredag kommer exempelvis Danny Saucedo till programmet, vilket vi är väldigt glada för.

Även jurymedlemmen Kishti Tomita, 55, har bekräftat nyheten till tidningen.

– Det kommer en artist… Danny Saucedo kommer. Vad han kommer göra, och i vilken kapacitet, det får man se om man bänkar sig klockan åtta, säger hon.

FOTO: Eero Hannukainen/TT, Stina Stjernkvist/TT

SENASTE NYTT!