TV4:s besked: Därför försvinner doktor Mikael från Nyhetsmorgon

Doktor Mikael i Nyhetsmorgon TV4
Mikael Sandström, eller doktor Mikael, synd med jämna mellanrum i TV4:s Nyhetsmorgon. Nu meddelar kanalen att han kommer att försvinna från rutan under en period.
Annons

Tv-doktorn Mikael Sandström, 61, är kanske främst känd för sitt smeknamn doktor Mikael. Han är en stående gäst i Nyhetsmorgon på TV4 och gör även Läkarpodden tillsammans med Tilde de Paula Eby, 46. Många människor känner igen doktor Mikael som ”Soldoktorn”, vilket är ett smeknamn han fick för flera år sedan på grund av sin ständigt solkyssta hy.

Förra året fyllde Mikael Sandström 60 år och berättade då att han är lika mån om sitt yttre nu som när han var yngre.

– Jag är lite fåfäng, sa Mikael Sandström i en intervju med Expressen vid tillfället.

Att hålla igång fysiken och vara aktiv är något som är väldigt viktigt för Mikael. Han har ett förflutet som elitidrottare och har vunnit SM i rock’n’roll-dans tre gånger. Han har även ett SM-guld i hopp i skidåkning.

Än idag tränar doktor Mikael flera gånger i veckan, men tar inte i lika mycket nu som han gjorde tidigare.

– Skaderisken ökar exponentiellt med åldern. Jag är försiktig och tar nog bara i 80-85 procent av vad jag skulle kunna, sa han till Expressen förra året.

TV4:s ord om ersättaren för doktor Mikael i Nyhetsmorgon

Att doktor Mikael är uppskattad hos TV4-tittarna råder det ingen tvekan om. I kommentarsfältet på Nyhetsmorgons sociala medier-kanaler hyllas han ofta.

I tisdagens avsnitt av programmet blev många tittare chockade när hudläkaren Petra Kjellman presenterades som ”Sommardoktorn”. Efter att inslaget sänts frågade en nyfiken tittare:

”Sommardoktorn? Är det en vikarie?”.

Nu ger TV4 ett nytt besked om doktor Mikael i Nyhetsmorgon och meddelar tittarna att han är på semester.

”Doktor Mikael är på lite sommarledighet”, skriver TV4 i en kommentar på Facebook.

På Mikael Sandströms Instagram-konto kan man se att han är ute i Stockholms skärgård och njuter av sommarvärmen från sin båt.

FOTO: TV4, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…