TV4:s beslut efter oväntade tårarna i Postkodmiljonären

Postkodmiljonären på TV4
I kvällens avsnitt av Postkodmiljonären bryter Fanny Boije af Gennäs ihop i tårar.
Deltagarens reaktion ledde till att TV4 fick avbryta inspelningen av frågesportprogrammet.
– Jag tror alla blev förvånade, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.
Annons

Frågesportprogrammet Postkodmiljonären har visats på TV4 sedan 2005. Programledare är Rickard Sjöberg, 50, och under avsnittet får tittarna se honom ställa frågor till en person som sitter i den så kallade Heta stolen.

I Postkodmiljonären visas även inslag med Svenska Postkodlotteriet där lotteriets veckovinst delas ut. En person som har jobbat som vinstutdelare för Postkodmiljonären är ingen mindre än Magdalena Graaf, 43. Hon sa dock upp sig från sitt uppdrag på TV4 för strax över ett år sedan.

Såg att det stod i tidningen att jag sagt upp mig idag. Stämmer. Varför tänker jag inte kommentera. Jag ÄLSKAR mitt arbete. Mötet med människan. På riktigt ÄLSKAR! Sen är det som det är. Tyvärr, och mycket sorgligt, skrev Magdalena Graaf i samband med att hon slutade jobba med Postkodmiljonären.

Deltagaren bryter ihop efter frågan i Postkodmiljonären

I kvällens avsnitt av frågesportprogrammet medverkar Fanny Boije af Gennäs, 33, från Kållered. En av frågorna som Rickard Sjöberg ställer till Fanny får henne att bryta ihop totalt – utan märkbar anledning. Den oväntade händelsen chockerade hela produktionen.

– Jag tror alla blev förvånade. Ingen fattade riktigt vad som hände, säger Jonathan Nordin, exekutiv producent.

Programledaren själv berättar att han förstår att det kan kännas överväldigande för deltagarna att vara med i programmet.

– Ett besök i Heta stolen är inte bara nervkittlande för den som sitter där. Det kan vara väldigt känslosamt också. Det var fantastiskt att få vara med när Fanny gjorde en oväntad resa tillbaka till sin barndoms köksbord där hon spelade frågesport med sin farmor, säger Rickard Sjöberg.

Därför började Fanny Boije af Gennäs gråta

Frågan som berörde Fanny Boije af Gennäs handlade om okapi, vilket är ett giraffdjur. Deltagaren lyckades till slut få fram ett rätt svar på frågan, men ber sedan Rickard Sjöberg om en paus.

– Till slut valde vi att avbryta inspelningen. När vi återupptog inspelningar så hade Fanny hämtat sig och då fick hon förklara vad som utlöste alltihop, Jonathan Nordin.

Anledningen till att Fanny Boije af Gennäs började gråta är att frågan påminde henne om ett gammalt frågespel hon brukade spela tillsammans med sin numera avlidna farmor.

– När den här frågan kommer…

– Då blev hon närvarande?, frågar Rickard Sjöberg.

– Ja! Vad hände? Det är så magiskt på nåt sätt, svarar en rörd Fanny Boije af Gennäs.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…