LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

TV4's beslut om Bard – efter tusentals tittares ilska: "Viktigt för oss"

05 jan, 2018 
Igår startades en namninsamling med syftet att få TV4 att sparka Alexander Bard från sin plats i ”Talang”-juryn. TV4 är medvetna om insamlingen, men trots 7000 underskrifter väljer de att inte lyssna på tittarna.
Annons

Under torsdagen startades en namninsamling och ett upprop för att få TV4 att sparka Alexander Bard, 56, från sin juryplats i tv-programmet ”Talang”. Programmet har premiär om bara några dagar och nu kräver över 7000 tittare att han sparkas.

Insamlingen och uppropet startades av ”Tnkvrt” – en antirasistisk plattform driven av ideella nätaktivister, mot bakgrund av att Bard ett flertal gånger uttalat sig kontroversiellt. Senast i samband med #MeToo-kampanjen i höstas. På sin Twitter skrev han då bland annat (fritt översatt från engelska):

”#MeToo-kampanjen är resultatet av 150 miljoner neurotiska kvinnor som har läst Fifty Shades Of Grey. Och gillar den.” och ”Historien är full av kvinnor som anklagat män för övergrepp som aldrig hänt. Hur kan kvinnor plötsligt blivit 100% ärliga 2017?” och också:

”Låt oss kalla det Zara Larsson-syndromet. Kändissubba hatar män. Män skriver och producerar hennes skivor, organiserar och promotar hennes turnéer, regisserar hennes musikvideor. Och bygger mikrofonerna och de sociala plattformarna, på vilka hon fortfarande hatar män”.

Annons

Bards uttalande får skarp kritik och kända namn som Cissi Wallin har valt att skriva under namninsamlingen.

 

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Men nu ger TV4 beskedet att de trots tusentals tittares ilska inte väljer att ta till sig kritiken.

”Vi är medvetna om namninsamlingen och har läst uppropet. Vi har hela tiden varit, och vill fortsätta vara, tydliga gällande att TV4 har tagit starkt avstånd från Alexander Bards kritiserade inlägg på hans egna sociala medier, och från de saker som han gett uttryck för där. Och det vet Alexander Bard”, skriver Lotta Andersson, exekutiv producent för Talang, i ett meddelande till Hänt.

Bard kommer alltså sitta kvar i juryn tillsammans med Bianca IngrossoDavid Batra och LaGaylia Frazier.

Annons

”Det är viktigt att än en gång poängtera att Alexander Bard inte är en talesperson för TV4. Han är anlitad för att vara jurymedlem i en av våra produktioner, Talang, och vi tar också ansvar för de saker som han gör och säger i det programmet”, skriver Lotta Andersson och fortsätter:

”I Sverige har vi yttrandefrihet vilket innebär att man som privatperson har rätt att tycka och tänka vad man vill och man har även rätt att ge uttryck för sina åsikter. Det innefattar även Alexander Bard, även när saker han säger inte stämmer överens med det som vi på TV4 står för, eller som hans meningsmotståndare tycker. För oss är det viktigt att inte hamna i en situation där vi inte låter personer medverka i våra kanaler grundat på sina åsikter”.

Foto: IBL

Annons