Lisa Ajax kritik mot TV4 – efter beslutet om Alexander Bard: ”Inte okej”

Lisa Ajax kritik mot TV4 – efter beslutet om Alexander Bard: ”Inte okej”

De senaste dagarna har kritik riktats mot Alexander Bard efter att han publicerat flera kontroversiella uttalanden i samband med #MeToo-kampanjen, på sina sociala medier. Nu kritiseras även TV4 efter deras beslut att behålla Bard som domare i programmet ”Talang”. En av de som är besvikna på detta är Lisa Ajax som nu ger sin syn på saken.

Medieprofilen Alexander Bard, 56, har fått hård kritik efter sina uttalande kring kampanjen #MeToo, där han problematiserat att kända kvinnor gått ut och berättat om de sexuella övergrepp de utsatts för.

Under början av kampanjen skrev Bard bland annat (fritt översatt från engelska till svenska):

”#MeToo-kampanjen är resultatet av 150 miljoner neurotiska kvinnor som har läst Fifty Shades Of Grey. Och gillar den.” och ”Historien är full av kvinnor som anklagat män för övergrepp som aldrig hänt. Hur kan kvinnor plötsligt blivit 100% ärliga 2017?”.

Annons:
Köpt julklapparna än?! Endast denna vecka: 20% på ALLA julklappar på presenter.se med koden “Tomte”

Hans uttalande har fått flera stora artister att reagera, bland annat Miriam Bryant, 26. Bard har också kritiserats efter att han ifrågasatt Zara Larssons, 19, uttalanden om män, i samband med #MeToo:

”Låt oss kalla det Zara Larsson-syndromet. Kändissubba hatar män. Män skriver och producerar hennes skivor, organiserar och promotar hennes turnéer, regisserar hennes musikvideor. Och bygger mikrofonerna och de sociala plattformarna, på vilka hon fortfarande hatar män”, skrev han då på Twitter.

Men trots dessa kontroversiella uttalanden har TV4 valt att behålla Alexander Bard som en av jurymedlemmarna under vårens säsong av programmet ”Talang”.

– Som vi varit tydliga med ända sedan den här diskussionen startade så står inte TV4 bakom Alexander Bards kritiserade inlägg på hans egna sociala medier, utan vi har tagit avstånd från dem och de saker som han gett uttryck för där. Och det vet Alexander Bard, har Lotta Andersson, exekutiv producent för ”Talang” tidigare sagt till Resumé.

Då förtydligade hon också att hon anser det viktigt att skilja på vad TV4 tar ansvar för och inte, när det gäller i vilka sammanhang Alexander Bard väljer att uttala sig.

– Det är viktigt att poängtera att Alexander Bard inte är en talesperson för TV4. Han är anlitad för att vara jurymedlem i en av våra produktioner, Talang, och vi tar också ansvar för de saker som han gör och säger i det programmet”.

Alexander Bard har suttit i juryn för Idol samma år som Lisa Ajax, 19, vann, och nu riktar hon skarp kritik mot TV4:s beslut.

LÄS OCKSÅ: Följarnas kritik mot Blondinbella – efter beslutet om Alexander Bard

– Jag tycker inte att man ska låta människor som trycker ner kvinnor ta plats. Varför kan de inte ha en kvinna där istället? Det handlar inte om få kvinnor, det här. Vi är många och vi har satt ner foten, och då måste alla agera för att det ska bli någon ändring, säger Lisa till Hänt.

Hon poängterar också att det inte spelar någon roll att ”Talang” är ett underhållningsprogram, som inte behandlar ämnen som #MeToo.

– Talang är stort och folk vet nu vad han har sagt. Han har tryckt ner en 20 årig-tjej, Zara Larsson, jag tycker inte det är okej. Det finns så många fler som kan exakt samma sak som Bard och har sunda åsikter. Varför låta honom ta plats?, säger hon och tillägger:

– Jag kan inte påverka valet men jag tycker det är fel. Vi vet vad han har sagt och det är inte okej.

Och när Hänt når Alexander Bard vill han inte bemöta kritiken.

”Jag har inga kommentarer till sådant tramsigt nonsens. Har ni blivit Kamratposten?”, skriver han i ett meddelande.

Hänt har sökt TV4 för en kommentar.

LÄS OCKSÅ: Alexander Bards svar på kritiken efter uttalandena: ”Så förbannat trött”

Foto: TV4, IBL

FRÅN FÖRSTASIDAN