LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Följarnas kritik mot Blondinbella – efter beslutet om Alexander Bard

28 okt, 2017 
I debatten som tagit fart efter kvinnors uttalanden under #MeToo har Alexander Bard valt att försvara en av de mest anklagade medieprofilerna. Bard råkar dessutom vara gäst i Isabella Löwengrips kommande webbserie, och nu ber följarna henne om att inte sända avsnittet efter hans uttalande.
Annons

Bloggaren och entreprenören Isabella Löwengrip, 26, har många bollar i luften. Just nu spelar hon in en webbserie där hon i varje avsnitt intervjuar kända personer som på något sätt påverkat eller inspirerat henne. Serien börjar sändas nu i höst och några av personerna som gästar programmet är Alexander Bard, 56, Alex Schulman, 41, Sigge Eklund, 43, och Rachel ”Yoga girl” Brathen , 

Just nu är debatten om kvinnors rättigheter extra uppmärksammad. Det efter att kvinnor världen över vågar och väljer att berätta om trakasserier och ofredanden under hashtagen #MeToo. Stort fokus har på senaste tiden hamnat på medieprofiler som blivit anklagade för en rad olika sexuella trakasserier, av kvinnor.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

En av alla som lagt sig i debatten är Alexander Bard. På sin Twitter har han valt att försvara en av de medieprofiler som anklagas för att ha ofredat och trakasserat flertalet kvinnor. Bard skriver att kvinnorna ljuger, och att just han råkar vara en av Isabellas gäster i programmet, är inte uppskattat av hennes följare. De ber henne nu att inte sända avsnittet där Bard gästar.

Annons

Jag har läst era kommentarer och jag är inte speciellt glad över hans yttranden idag men jag kommer sända avsnittet i höst i alla fall. Vi pratar mycket om kvinnors makt och jag vill att ni ska höra det”, skriver Isabella på bloggen.

Och trots att Isabella uppmärksammat och svarat på följarnas reaktioner, är de fortfarande inte nöjda med hur hon valt att ställa sig till Bards uttalanden.

”Otroligt mesigt av dig att inte cancellera Bard-avsnittet. Jag kommer inte se programmet och jag tror en stor skara följare håller med mig”, skriver en person.

”Ok jag avföljer dig. Trodde aldrig du skulle svika dina kvinnliga följare på ett sånt sätt”, skriver en annan.

”Förlåt men är beslutet att sända Baard något skämt? Har jag missat något? Jag hoppas att du tänker om och tänker rätt Isabella”, skriver ännu en följare.

Foto: IBL

Annons