LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Alexander Bards svar på kritiken efter uttalandena: ”Så förbannat trött”

21 nov, 2017 
AvHanna Svärd
Det har stormat kring Alexander Bard de senaste dagarna, efter att han gått ut med vissa kontroversiella uttalanden. Nu svarar han på kritiken han mötts av.
Annons

Förra veckan publicerade TV4-profilen Alexander Bard, 56, minst sagt kontroversiella åsikter på sociala medier. Däribland en i form av en tweet, där han uttryckte sin frustration över att kvinnor som Zara Larsson, enligt honom ”hatar män”.

”Låt oss kalla det Zara Larsson-syndromet. Kändissubba hatar män. Män skriver och producerar hennes skivor, organiserar och promotar hennes turnéer, regisserar hennes musikvideor. Och bygger mikrofonerna och de sociala plattformarna, på vilka hon fortfarande hatar män”, skrev han som ett svar på den senaste tidens uppmärksamhet kring #MeToo.

Detta är bara ett exempel i raden av åsikter från Alexander Bards sida, som skapat reaktioner. En av de som svarat på just detta uttalande om Zara Larsson, 19, är artisten Miriam Bryant, 26.

”Här är ännu en kändisbitch som åtminstone hatar den här mannen, skriver hon på Instagram.

Annons

Och nu svarar också Alexander Bard själv, på den kritik han mötts av de senaste dagarna.

– Det är något fundamentalt fel i en kultur när unga brudar går ut och kallar sig manshatare när de lever i ett samhälle där de är fullständigt beroende av män i allting de gör. De borde vara förbannat tacksamma över att män existerar. Jag är så förbannat trött på unga tjejer som kallar sig manshatare, säger han till Aftonbladet.

Bard är också noga med att poängtera vad hans åsikter egentligen grundar sig i. Och samtidigt passar han på att berätta vad han anser om det som hänt sedan hashtagen ”MeToo” fick spridning.

– Män är värda respekt precis som kvinnor är värda respekt. Och ska vi någonsin få någon ordning på hatet mellan könen som metoo har växlat upp så måste kvinnor börja respektera män lika mycket som män respekterar kvinnor. Jag är för kärlek och jag är för respekt mellan könen, säger han.

Annons

Alexander Bard har en plats som jurymedlem i TV4:s program ”Talang”. Men enligt Lotta Andersson, exekutiv producent för programmet, finns de trots att TV4 tar avstånd från profilens uttalanden, inget som tyder på att han kommer sparkas från sitt jobbuppdrag.

”Vi tar ansvar för det som Alexander säger och gör i vårt program och angående de kritiserade uttalanden som Bard gjort i sina egna sociala medier så är det inget vi står bakom, utan vi tar tvärtom starkt avstånd från dem”, skriver Lotta Andersson i ett mejl till Nöjesbladet.

Något som dock fått konsekvenser efter Alexander Bards uttalanden, är hans nominering till ”årets digitala influencer”. IT-företaget Consid som anordnar galan där denna utmärkelse delas ut, har nu valt att ta tillbaka Bards nominering.

Foto: IBL

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..
Annons