TV4:s besked: Därför ersätts Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon

Steffo Törnquist i Nyhetsmorgon
I veckan ersattes Steffo Törnquist av kollegan Jesper Börjesson i Nyhetsmorgon.
Efter frågor från tittarna väljer TV4 nu att avslöja anledningen till beslutet.
Annons

I fredagens avsnitt av Nyhetsmorgon fick tittarna se Jenny Strömstedt, 47, och Jesper Börjesson, 48, i rutan. Båda programledarna har jobbat på TV4 i många år och Jesper har varit på kanalen sedan 1996.

Annons

I podcasten Värvet avslöjade Jesper Börjesson i somras att det skulle krävas en hel del för att han skulle lämna Nyhetsmorgon.

– Om man skulle få ett jobberbjudande och det skulle kännas ”shit det där låter ju jätteroligt”, då tror jag nog att jag skulle hoppa på det. Men det är ingenting som har slagit Nyhetsmorgon hittills, sa han i podden.

Jesper pratade även om hur han bemöter tittarnas åsikter. TV4-profilen får nämligen stundtals kritik för att han uppfattas som stressad och avbryter gästerna i programmet.

Annons

– Det är klart att jag tar åt mig av det för jag tycker att det är tråkigt att jag upplevs som någonting jag själv inte tycker att jag är, sa Jesper Börjesson i Värvet.

Därför ersätts Steffo Törnquist av Jesper Börjesson

När Jesper Börjesson dök upp i rutan i fredags var det flera TV4-tittare som blev chockade. Vanligtvis styr Jenny Strömstedt skutan tillsammans med parhästen Steffo Törnquist, 63, på fredagar. I sociala medier är det flera personer som undrar var Steffo håller hus.

”Va? Jesper och Jenny?”, undrar en nyfiken tittare.

”Saknar Steffo idag”, skriver en annan.

”Var är Steffo?”, frågar en tredje.

Nu väljer TV4 att besvara tittarnas frågor och berättar varför Steffo Törnquist saknades i fredagens Nyhetsmorgon.

Annons

Ibland måste även programledare få helgledigt så idag fick Steffo en ersättare. Nästa helg blir det Jenny Alversjö och Steffo i vanlig ordning!”, skriver kanalen i en kommentar på programmets Facebook-sida.

Men tittarna verkar inte hänga läpp över att få se Jesper Börjesson i programmet istället. I kommentarsfältet hyllas både Jesper och Jenny för sin insats i Nyhetsmorgon.

”Två riktigt kunniga journalister som gör Nyhetsmorgon både rolig och intressant att titta på. Tack för att jag får följa er denna morgon”, skriver en tittare.

FOTO: Karin Törnblom/TT, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…