TV4:s ändring av Big brother 2020 – stoppar deltagarna

TV4:s beslut för Big brother på grund av Coronaviruset.
Deltagarna i Big brother 2020 ska vara isolerade från omvärlden i 100 dagar.
Trots detta har produktionen meddelat deltagarna om Coronaviruset – på grund av de ovanliga omständigheterna.
Nu berättar TV4 att de ändrar programmet på grund av viruset.
Annons

Dokusåpan Big brother hade sin Sverigepremiär år 2000. Efter ett långt uppehåll i rutan är programmet tillbaka i år med sin elfte svenska säsong.

Konceptet är enkelt: ett antal deltagare stängs in i ett hus under 100 dagar – utan någon kontakt med omvärlden. Kameror filmar allt som händer och vips har man ett tv-program.

Annons

I år drabbades Big brother tidigt av flera kontroverser. Under  programmets första vecka var det tre personer som fick lämna huset. Isabel Pereira, 24, och Kim Kamal, 21, blev utslängda dag 4, då de uttryckt sig hatiskt mot judar.

Jessica Pamlin, 23, kom in som en joker under dag 5 i huset – men lämnade snart programmet.

Annons

Big brother går att följa som livesändning på Cmore. Men i förra veckan reagerade flera tittare över att sändningen plötsligt avbröts.

Anledningen till detta var att produktionen valt att informera deltagarna om Coronaviruset.

Inga nya deltagare

Vanligtvis är reglerna att deltagarna inte informeras om sådant som händer utanför huset. Men i och med att situationen med Coronaviruset är speciell valde TV4 att göra ett undantag.

”I vanliga fall låter vi inte deltagarna få information från utsidan som en del av spelreglerna. Men på grund av coronaviruset så beslutade produktionen att göra ett undantag eftersom att detta är en mycket speciell situation”, skrev Big brother i en kommentar på Instagram i förra veckan.

Tidigare har nya deltagare kunnat skickas in i Big brother-huset som ”jokrar”. Men i och med de nya omständigheterna  har TV4 bestämt sig för att inte släppa in några nya deltagare.

Annons

Alla deltagare har fått information om Corona och vi har också beslutat att inte släppa in några nya deltagare i huset”, skriver Lina Berggrén, presschef för TV4 och C More i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…