Tittarnas kritik mot Nyhetsmorgon efter beslutet i sändning

04 apr, 2019 
https://image.hant.se/byline-hannahfinarohrmuller-137x150.jpg.jpg?imageId=4947919&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687Hannah-Fina Rohrmüller
Jesper Börjesson i grön skjorta
Efter onsdagens Nyhetsmorgon, som leddes av Jesper Börjesson och Raina Shemoun Olsson, blev uppstod stor irritation hos TV4-tittarna. Nu uttrycker tittarna vad de vill att TV4 måste skärpa sig med.
Annons

Många människor startar sin dag med att titta på Nyhetsmorgon på TV4 och programmet möts dagligen av både ris och ros från tittarna. Nyligen kritiserades programmet starkt efter en rubriksättning de gjort på ett inslag om prins Oscar, 3.

Nyhetsmorgon uppmärksammade prinsen efter att tidningen People hade skrivit en artikel om honom med rubriken: ”3-årige prins Oscar stal showen med sin tjuriga min på kronprinsessan Victorias namnsdag”.

Rubriken fick Nyhetsmorgon att göra ett inslag om prins Oscar och hans utseende. På Facebook delade de ett inslag om lillprinsen med rubriken: Tjurig prins Oscar gör succé i USA”.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Ordvalet fick många människor att kommentera ilsket på TV4:s Facebooksida.

”Varför skriver man att ett barn är tjurigt bara för att det inte skrattar. Så ser barn i den åldern ut i allmänhet!! Skärpning!”, skrev en person i kommentarsfältet.

Annons

”Vilken rubrik (Tjurig prins gör succé i USA) Blir så arg. Som om vi ler på varenda bild”, skrev en annan.

Irriterade tittare ger Nyhetsmorgon kritik på nytt

Efter onsdagens Nyhetsmorgon kritiseras programmet igen. I avsnittet som leddes av Jesper Börjesson, 47, och Raina Shemoun Olsson, 43, pratades det om bland annat ordningsbetyg i skolan, Lill-Babs och Swedbank-härvan.

Men det var inte ämnena som fick tittarna att reagera. På Nyhetsmorgons Facebooksida kommenterar nu tittarna irriterat över hur dåligt det är med namnskyltar i programmet och hur de placeras. Flera av tittarna menar att de fick sitta hemma i soffan och fundera vad Nyhetsmorgons gäster hette, eftersom det ibland inte kom upp namnskyltar.

”Bli bättre på att visa vad era gäster heter. Visa det oftare tack!!!”, skriver en irriterad tittare.

Något annat som tittarna är irriterade över är hur Nyhetsmorgons logga är placerad i bild.

Annons

 

”VARFÖR måste den där loggan sitta där den sitter????”, skriver en följare i kommentarsfältet.

”När växterna visades och hur man knipsar för att få nya skott så naturligtvis zoomade kameran in just i loggan mitt i det gula och vita så jag såg INGENTING hur man skulle göra!!!”, skriver en annan.

”Ta bort loggan den är alltid i vägen!!! Suck”, skriver ännu en.,

TV4 har ännu inte besvarat följarnas kritik.

FOTO: TT/Eero Hannukainen/ TV4 Nyhetsmorgon

Annons