Tittarnas starka reaktioner efter nakna inslaget i Efter fem

HENRIK ALSTERDAL, ANNA BROLIN

Några av byborna i Arjeplog har tagit av sig kläderna och poserar nakna för en kalender.
Men deras intiativ verkar inte riktigt gå hem bland TV4-tittarna.
”Trams”, skriver en tittare.
5 saker du vill veta om Axel Pilebys succékarriär
Slå på ljud

I början av 2019 lanserade TV4 det nya programmet Efter fem, vilket är ett nyhets- och aktualitetsprogram, som tar upp heta och aktuella händelser varje vardag mellan 17 till 19.

Programledaren för showen var till en början Tilde de Paula Eby, men med tiden har även personer som Anna Brolin, Maximilian Artell, Axel Pileby, Henrik Alsterdal samt Sofia Geite, fått turas om med att styra skutan i programmet.

Normalt sett så brukar Tilde ta början av veckan och Anna kör andra halvan av veckans vardagar. Efter fem har väldigt engagerade tittare som gärna integrerar med programmens innehåll på sociala medier. Nu har tittarna ett och annat att säga om det nakna inslaget i Efter fem.

Tilde de Paulas starka reaktion i Efter fem: ”Provocerad”

Ett vanligt program i Efter fem innehåller allt möjligt från uppträdanden, spännande gäster, nyhetssändningar och heta diskussioner. Nyligen blev Tilde riktigt upprörd efter att författaren och TV4-profilen Lennart Ekdal gästade henne i studion.

– Jag läste ju din bok. Och vet du vad? Jag blev lite provocerad!, utbrast Tilde då.

Men inslag som dessa är inte det enda som händer i Efter fem. I varje program får tittarna nämligen se Sverigesvepet. Beroende på vem som jobbar så är det oftast Henrik eller Axel som har hand om det momentet.

I Sverigesvepet går man igenom nyheter som förtjänar att uppmärksammas mer än bara på lokal nivå. Därför var det kanske inte så konstigt att byborna från Arjeplog, i Jutis, gjort en kalender som är minst sagt utöver det vanliga.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

TV4-tittarnas starka kritik mot nakna inslaget i Efter fem

Byborna har nämligen valt att slänga av sig sina kläder och posera helt nakna. Detta är en tradition som man gjort i flera år och personerna som ställer upp är lokala företagare i byn.

EFTER FEM

Inslaget med nakna personer kritiseras av TV4-tittarna.

FOTO: TV4

Pengarna som samlas in från försäljningen av kalendrarna går oavkortat till cancerforskning, vilket betyder att de här nakna bilderna är för ett gott ändamål. Nu reagerar TV4-tittarna på initiativet – vilket blev rätt starka reaktioner. Både glada och mindre övertygade valde att uttrycka sig.

”Varför måste det alltid vara naket för att kunna sälja”, skriver en person.

”Trams. Vem vill ens ha den kalendern.”, skriver en annan.

”Om det ändå ska vara naket så sluta täck för då. Bresa på bena och andra intressanta ställningar”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Tvåbarnsmamma tog med sin 13-årige lillebror på förlossningen – väcker kritik

LÄS OCKSÅ: Sigrids markering mot Robins ex Emma – inför alla

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN