TV4-tittarnas skarpa kritik mot Lotta på Liseberg – efter upptäckten

Lotta Engberg

För många innebär sommaren allsång på Lisebergs stora scen.
Nu riktar tv-tittarna stark kritik mot programmet Lotta på Lisberg efter en upptäckt under måndagens program.
Läs allt här!
0:33

Efter reklamen: Johanna Lind Bagges hyllning till Lotta på Liseberg

(0:33)

Slå på ljud

Dansbandsdrottningen Lotta Engberg, 59, är en våra mest folkkära programledare och TV4-profiler. På söndagarna brukar hon och kollegan Stefan Odelberg, 47, lotsa Bingolottos tittare genom en fullspäckad underhållningskväll.

Men under sommaren byts Bingolotto ut mot något annat. Då är det nämligen fullt fokus på det egna allsångsprogrammet Lotta på Lisberg; TV4:s motsvarighet till SVT:s Allsång på Skansen.

Lotta har programlett allsången på nöjesfältet Liseberg sedan år 2014 och idag är det en självklar del av sommaren för såväl Lotta som för de glada semesterfirarna i publiken.

Men efter sändningen av måndagens allsång riktas nu kritik mot programmet. Läs varför här!

Sanna Nielsens hemliga samtal med Lotta Engberg – innan Allsång på Skansen-premiären

Allsången i Stockholm har varit en del av sommarfirandet sedan år 1979. Programmet har haft många olika programledare under åren.

Just nu är det artisten Sanna Nielsen, 37, som sitter på den ärofyllda rollen. Sanna har dock nyligen meddelat att hon inte kommer att förnya uppdraget som programledare nästa år, utan istället skicka stafettpinnen vidare inför Allsång på Skansen 2023.

I en ny intervju med Hänt berättar Sanna att det inte finns någon rivalitet mellan henne och hennes motsvarighet i Göteborg; Lotta Engberg. Nej, tvärtom! Hon avslöjar faktiskt att de har privat kontakt via sms där de peppar varandra innan de går upp på scenen:

– Vi hyllar varandra och peppar varandra. Jag fick precis ett sms från Lotta som sa ”Kör hårt ikväll, jag sitter och tittar”. Och jag försöker även skicka till henne. Det är en vänskaplig relation och ibland så ringer vi. Jag tycker det är så skönt för vi har jättefina allsångsprogram här nu i sommar och kul att det faktiskt finns två så fina program som alla får följa om de kan och vill. Så vi kör på!

Sanna Nielsen och Lotta Engberg intog den rosa soffan, i Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde, tillsammans på TV4 tidigare under våren.

Sanna Nielsen och Lotta Engberg intog den rosa soffan, i Tilde de Paula Ebys talkshow Tilde, tillsammans på TV4 tidigare under våren.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Mikael Sandström om husjakten i Spanien med kärleken Lotta Engberg

Se klippet här!

TV4-tittarnas skarpa kritik mot Lotta på Liseberg – efter upptäckten: ”Dåligt”

Sedan Lottas program hade premiär år 2014 har det givetvis funnits åsikter från tv-tittare om vilken allsång som egentligen är bäst. Summeringen av den debatten är, precis som Sanna sa, att det finns två bra sommarprogram – och att smaken är som baken!

Men åsikter kommer alltid att finnas! I ett kommentarsfält på Facebook, under TV4:s uppdateringar om söndagens sändning av Lotta på Liseberg, delar upprörda tv-tittare med sig av kritik mot programmet. Här är några av kommentarerna:

Tyckte inte jag hörde riktigt vad han sjöng om.... dåligt ljud?”, skriver en tittare.

Synd att det är så dåligt ljud från Liseberg, det ekar!!”, instämmer en annan.

Ändra högtalarna på Liseberg så man slipper rundgången på musiken. Omöjligt att lyssna på”, påpekar en tredje.

Synd att det är så sällan han hörs, vill ha mera mera”, konstaterar en fjärde.

Det handlade alltså helt enkelt om en teknisk upptäckt som orsakade tittarnas upprörda ton i kommentarsfältet. I övrigt verkar tv-tittarna nöjda med programmet. De påpekar ju att de vill ha mer. Det måste ju ändå vara den finaste komplimangen, eller hur?

FOTO: Tommy Holl/TT, TV4

SENASTE NYTT!