hänt exklusivt

Läggmatchen i Robinson skapar starka reaktioner: ”Tröttsamt”

GRÄNSLANDET 2022

Det händer mycket i årets Robinson och efter bara 10 dagar är det redan två deltagare som velat hoppa av.
Nu rasar tittarna mot läggmatchen i Gränslandet.
Robinson-Isabellas längtan efter barn med flickvännen
0:31

Efter reklamen: Robinson-Isabellas längtan efter barn med flickvännen

(0:31)

Slå på ljud

Robinson 2022 är i full gång och nytt för i år är att vi får se programmet i två säsonger inom loppet av ett år. I våras fick vi nämligen se en säsong där Filip Johansson, 32, kammade hem vinsten och i höst återstår det att se vem som kan titulera sig som nästa Robinson-vinnare!

Men att befinna sig på Robinson verkar vara tuffare än vad många någonsin hade kunnat tänka sig. I våras valde bland annat deltagaren Fran Robles, 36, av.

– Jag har alltid sagt att jag är en kille utan gränser. Men det finns en gräns i mitt liv som jag har sett här. Det är saknaden till mina barn. Så, jag lämnar här och idag. Jag är ledsen, sa Fran då.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Robinson-Markus lämnar tävlingen

Även nu i höstens säsong står det klart att vissa deltagare inte vill vara kvar och därmed hoppa av. Förra veckan fick vi se när Markus Andersson, 24, tog det stora beslutet och lämnade tävlingen.

Men Markus är inte ensam om att känna som han gjorde. Någon som också kämpade i Gränslandet var Linda Nehlstedt, 52. Vid ett tillfälle var hon så pass nära att lämna att programledaren Petra Malm, 45, kom dit för att stötta henne och övertala henne att ge det en sista chans.

Linda gav det en sista chans – fram tills att hon hamnade i en hålla ut-duell mot Isabella Resmark, 26. Då hade hon inte hjärta att slå ut henne.

– Jag kollar på Bella och jag tycker att hon ser lite trött ut, hon står lite illa i solen och steks och har det jobbigt. Då veknade väl mitt hjärta där lite grann, säger Linda i programmet och under tävlingens gång frågar hon sin motståndare:

– Hur mycket vill du in i Robinson?

– Jättemycket, svarar Bella och strax därefter släpper Linda sin ballong på spiken och förlorar duellen.

TV4-tittarnas kritik mot läggmatchen

Tittarna är i vanlig ordning väldigt engagerade i vad som händer i programmen och något som de avskyr är läggmatcher. På Robinsons Instagram uttrycker folk sin stora ilska mot att Linda la sig på det där viset.

”Var det inte en läggmatch? Tröttsamt.”, skriver en person.

”Hon valde dock att lämna då hon gav bort vinsten så det är ju inget att direkt va ledsen för.”, skriver en annan.

”Å ena sidan ser vi det som en läggmatch. Å andra sidan kan i alla fall jag undra om det inte var planerat redan när Petra kom till stranden att om Linda bestämmer sig för att lämna skulle hon göra det i en tävling för att inte de tävlande på gränslandet ska slås ut allt för snabbt.”, inflikar en tredje.

Lindas egna ord – därför la hon sig

När Hänt når Linda förklarar hon att det låg annat bakom än att bara hjälpa Bella att ta sig in i Robinson.

”Jag la mig för att gillade Bella så mycket och för att hon behövs i tävlingen. Hon är den som kan röra runt i gubb-grytorna ordentligt! Hade jag kämpat mig tillbaka så hade jag blivit utröstad igen pga att jag visat mig svag och ville ut. Så det var inte så mycket att fundera på. Plus att jag lämnade kvar min mascara till Julie i lag Nord…”, förklarar hon i ett meddelande till Hänt.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN