robinson 2022

Markus Andersson hoppar av Robinson – sanningen bakom beslutet: ”Visas inte i tv”

Robinson 2022

Robinson-äventyret har dragit igång ordentligt och tävlingen blir allt tuffare.
En av deltagarna har nu fattat ett beslut och lämnar frivilligt tävlingen.
Läs om varför här!
Så lurade produktionen Isabella in i Gränslandet: "Orättvist"
0:44

Efter reklamen: Så lurade produktionen Isabella in i Gränslandet: "Orättvist"

(0:44)

Slå på ljud

Robinson 2022 är en tuff tävling som inte alltid passar alla. I den pågående säsongen har tittarna flertal gånger fått se hur deltagarna kämpar med matbristen som råder i tävlingen.

Markus Andersson hoppar av Robinson 2022

Nu står det klart att en av deltagarna dessutom hoppar av programmet frivilligt. Det är Markus Andersson, 24 år, från Helsingborg, som tar beslutet att lämna tävlingen strax efter att han landat i Gränslandet.

– Efter att cirka en vecka hade gått så kände jag bara att mitt psyke inte klarar av att leva i det här äventyret. Om jag stannar kvar längre på den här ön så kommer jag må ännu sämre, säger Markus i programmet innan han tackar för sig.

Markus Andersson

Foto: TV4

När Hänt når Markus berättar han mer om beslutet. Det visar sig att han haft en tuff kamp bakom kulisserna som tittarna inte fått se.

– Det är väldigt mycket man pratar om som inte visas på tv. Vi hade pratat om hur jag mår och så. En hel dag på tv är typ fem minuter. Det händer väldigt mycket mer. Nätterna är värst och de filmas typ aldrig, säger Markus.

Redan tidigt under inspelningen insåg Markus att han inte trivdes med att inte får någon egentid och dessutom var bristen på mat tuff.

– Jag tappade liksom tio kilo på en vecka och att sova utomhus, jag har aldrig gjort det i hela mitt liv. Så det va en ny grej, säger han.

Vad tyckte produktionen om att du ville hoppa av?

– De blev väl besvikna så klart men de hade också sett att jag inte hade så mycket energi. Så de var inte jättemycket snack om saken.

Därför ansökte Markus Andersson till Robinson: ”Googlade tv-program”

Det är många som drömmer om att få uppleva Robinson men för Markus var det mer själva grejen att få göra tv som lockade.

Du sökte ju ändå till Robinson, hade du någon annan bild av äventyret eller varför sökte du?

– Hela grejen med att jag sökte var att jag googlade tv-program för jag va uttråkad någon dag. Då såg jag att Robinson sökte folk, säger Markus och fortsätter:

– Av alla program så var det ändå det som lockades mest. Jag tycker det är ett kul koncept att man får utmana sig själv men det är samtidigt inte ett program jag följer själv.

Du va inte helt beredd på vad som krävdes?

– Första gången jag såg Robinson var dagen innan jag åkte.

Det visar sig även finnas en viss tjej, Ebba, som Markus hade bestämt sig för att träffa när han kom hem från Robinson. Och kanske var det just så att längtan hem också tog över.

– Det blev en dejt och nu är vi tillsammans, säger Markus.

FOTO: TV4

FRÅN FÖRSTASIDAN