TV4-tittarnas kritik mot juryn i Sveriges mästerkock efter upptäckten

Sveriges mästerkock

Sveriges mästerkock 2021 har äntligen dragit igång.
Men redan efter första avsnittet möts juryn nu av kritik från tittarna.
”Varför i hela fridens namn tillåter ni detta?”, skriver en tittare.

Det har gått tio år sedan matlagningsprogrammet Sveriges mästerkock drog igång för första gången. Och snabbt blev det succé och en höjdpunkt för TV4-tittarna.

Nu har programmet äntligen haft säsongspremiär, men det finns en detalj som skiljer sig från föregående säsonger. Juryn, som sedan länge bestått av Markus Aujalay, Mischa Billing och Leif Mannerström, fick ett manfall efter förra säsongen. Det är självaste Leif Mannerström, som istället har ersatts av stjärnkrögaren Tom Sjöstedt.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tom Sjöstedt ersätter Leif Mannerström

Tom Sjöstedt har en stark meritlista inom kockyrket och han har flera gånger vunnit priser för sin matlagning. År 2008 blev han nämligen Årets kock, och två år innan dess var han en del av svenska kocklandslaget vid VM-segern i Luxemburg. Men där tog det inte slut för Tom, snarare tvärtom!

När Nobelbanketten år 2017 och 2018 gick av stapeln så var det ingen mindre än Tom som tog fram förrätt och varmrätt. Då blev han dessutom den första kocken som införde vegetariska rätter på menyn.

Under årens lopp har han även givit ut några mycket populära kokböcker. Och sedan 2013 driver han även den framgångsrika stockholmskrogen Lilla Ego tillsammans med Daniel Räms.

I säsongspremiären av Sveriges mästerkock fick tittarna en oväntad överraskning när Mannerström dök upp i programmet – med en avskedshälsning. I hälsningen hyllade han sin efterträdare och kunde med all säkerhet lova att Tom är en stark ersättare.

Kritiken mot juryn i Sveriges mästerkock

LÄS MER: Leif Mannerströms starka avsked från Sveriges mästerkock

Redan efter första avsnittet har juryn nu stött på kritik från TV4-tittarna. De har nämligen reagerat på att deltagarna med långt hår inte har satt upp håret – något som de anser att juryn borde påpekat.

”Snälla alla ni som söker, man FÅR INTE stå och laga mat med håret hängande framme. Det SKA vara borta från ansiktet. Hoppas att juryn påpekar detta för deltagarna.”, vädjar en tittare.

”Varför får de stå med håret utan skydd, så är det inte i ett riktigt kök, tänk vad hår som hamnar i maten, äckligt”, konstaterar en annan.

Trots att tittarna är glada över att matlagningstävlingen är igång igen verkar de inte kunna undvika att tänka på hygienfrågorna.

”Så kul att det är igång igen, MEN varför i hela fridens namn tillåter ni att tjejerna har utsläppt hår Hur kan juryn godta detta??!! Sååå oproffsigt av juryn att inte påpeka detta”, skriver en tittare.

”Jag tycker att juryn kunde påpeka för de tävlande att de skall sätta upp håret...de stod med långt hår i maten, jätteäckligt! Annars saknar jag Leifs godmodighet, det är svårt att ta hans plats men lycka till”, skriver en annan.

Sveriges mästerkock 2021

Lin Mellgard var en av deltagarna som gick vidare.

Foto: TV4

Sveriges mästerkock 2021 sänds på onsdagar klockan 20:00 på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: Karin Törnblom/TT, TV4

LÄS OCKSÅ: Catarina König i tårar efter segern i Decenniets mästerkock

LÄS OCKSÅ: Leif Mannerströms enorma viktras – efter svåra corona-kampen

Senaste nytt