LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Leif Mannerströms starka avsked från Sveriges mästerkock

13 jan, 2021 
Leif Mannerström har beslutat sig för att avsluta sin medverkan i Sveriges mästerkock.
Men i första avsnittet på den nya säsongen väljer ändå kocken att skicka en hejdå-hälsning till sina kolleger.
– Oroa er inte, säger han.
Annons
Allt om Leif MannerströmBrand logo
Allt om Leif Mannerström

Under onsdagen drar den nya säsongen av Sveriges mästerkock igång. Det är nu snart elva år sedan matprogrammet startade och snabbt blev en succé.

Som vanligt kommer maten att bedömas av den stenhårda juryn som under flera år bestått av Markus Aujalay, Mischa Billing och självaste Leif Mannerström.

Men i år blir det annorlunda. Förra säsongen var nämligen Leif Mannerströms sista som jurymedlem i programmet, då det var dags för honom att dra sig tillbaka.

Han ersätter Leif Mannerström

Istället ersätts han nu av den prisbelönta kocken Tom Sjöstedt. Han har bland annat vunnit årets kock, varit med och tagit hem en VM-seger för det svenska kocklandslaget och varit ansvarig för förrätt och varmrätt under Nobelbanketten år 2017 och 2018.

– Det känns otroligt roligt och spännande att ta sig an rollen som jurymedlem i Sveriges mästerkock där landets skickligaste amatörkockar samlas och sätts på prov, säger Tom Sjöstedt i ett pressmeddelande och fortsätter:

Annons

– Jag är en hård, men rättvis, domare och kommer inte tillåta att deltagarna slarvar med tekniken eller smakerna.

Leif Mannerströms fina avsked till kollegerna

I den nya säsongen av Sveriges mästerkock får Mischa Billing, och Markus Aujalay får ett vykort från Leif Mannerström där han tar farväl och skickar en hälsning till sina forna jurykolleger.

– Kära jurykolleger, jag har tagit långsemester. Men oroa er inte, jag har sett till så att ett proffs tar över efter mig, Se nu till att ta väl hand om Tom, säger Leif Mannerström när han själv högläser vykortet.

– Det är en stor kostym att fylla, konstaterar Markus Aujalay.

Nu när Leif Mannerström har tid över har han tidigare berättat att han kommer kunna umgås ännu mer med fru, barnbarn, hundar och andra djur på sin gård.

Men Leif Mannerström menade att han ändå inte skulle bli sysslolös.

– Jag jobbar hela tiden och har flera projekt på gång. Jag brukar skämtsamt säga att jag har gått ner på halvtid nu, jag jobbar bara åtta timmar om dagen. Men det är lagom, jag har mitt företag och mitt vin, det är roligt, har han sagt till Expressen.

FOTO: Karin Törnblom/TTMaja Suslin/TT

Annons