TV4-tittarnas kritik mot Hela kändis-Sverige bakar – efter premiäravsnittet

Tina Nordström

En ny säsong av Hela kändis-Sverige bakar har dragit igång på TV4. Men redan efter första avsnittet har programmet mötts av kritik från tittarna.
”Kändisar?”, skriver en tittare.

Den åttonde säsongen av Hela kändis-Sverige bakar har äntligen dragit igång! Totalt kommer det bli fem avsnitt av programmet men efter premiären har det riktats en del kritik mot det folkkära konceptet.

Precis som förra året så bedöms kändisarnas bakverk av den hyllade konditorn Johan Sörberg och den prisade kokboksförfattaren Elisabeth Johansson.

LÄS MER: Bianca Ingrossos vassa pik till Robinson-deltagaren

Något som också är sig likt är att programmet leds av tv-kocken Tina Nordström och skådespelaren Johan Östling.

– Det är väldigt underhållande att få se deltagarna jobba i par under stor tidspress eftersom det lockar fram nya sidor hos dem som varken tittarna eller kanske de själva känner till, säger programledare Tina Nordström i ett pressmeddelande.

Dessa kändisar tävlar i årets säsong

Lagen i år består av några ganska otippade kombinationer och efter första avsnittet kunde tittarna helt klart få en bild över hur de presterade under press. Komikerparet Tobias Persson och Ann Westin var dock dem som kanske hade mest otur i premiäravsnittet. Ann råkade nämligen bränna sig ganska rejält på pajformen.

Vännerna Hanna Hedlund och Kajsa Ernst är också ett lag och i premiäravsnittet bjöd de på fina uppläggningar och avancerade dekorationer. Vännerna känner varandra från bland annat inspelningarna av komediserien Finaste familjen.

Influencerfamiljen Margaux Dietz och hennes mamma Eveline Dietz är det tredje laget som ställer upp i tävlingen. Margaux är ganska van att synas i rutan, då hon varit programledare för en hel del program och 2018 var hon med i Let's dance där hon landade på en fjärde plats. Men för mamma Eveline är det lite av en debut i tv-rutan!

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Skådisarna Hanna Dorsin och Emma Peters är det fjärde laget som ställer upp i tävlingen och i första programmet visade de fina prov på bakning. Faktum är att de vann det första momentet, vilket var att göra paj.

Sist men inte minst så är Fotbollskillarna Marcus Allbäck och Jesper Blomqvist ett lag. Faktum är att de lyckades bäst när det kom till höjderna på deras cupcakes, då de hade flest som uppfyllde kraven.

Tittarnas kritik efter valet av kändisar inför programmet

Men trots otroligt imponerande prestationer från kändisarna så har tittarna nu kommit med en viss kritik. Och kritiken handlar om deltagarna i lagen.

”Kändisar? Vilka är de? Kända i Stockholm?”, skriver en tittare som inte verkar känna igen kändisarna i rutan.

”Hela Kändis-Sverige bakar!? Kände knappt igen en enda person.”, skriver en annan.

”Känner igen 2 st. Hanna Hedlund och komikern Westin. Resten – ingen aning. Kändisar? No way. Kanske wannabes som drömmer om en liten stund i rampljuset.”, skriver en tredje.

LÄS OCKSÅ: Här är alla deltagare i Hela kändis-Sverige bakar 2021

LÄS OCKSÅ: Tina Nordström avslöjar kravet på deltagarna i Hela Sverige bakar

FOTO: TV4

Senaste nytt