Tina Nordström avslöjar kravet på deltagarna i Hela Sverige bakar

Tina Nordström

Semifinalen av Hela Sverige bakar går av stapeln på onsdagen – och lätt blir det inte.
Nu avslöjar Tina Nordström en detalj i produktionen som ställer krav på deltagarna under programmet.
– Det är vi som styr tiden, avslöjar programledaren.

Det har varit en säsong med fullt pådrag i det populära bakprogrammet Hela Sverige bakar på TV4. Under de första säsongerna fick vi se Tilde de Paula Eby, 46, som programledare, men förra året avslöjade kanalen att tv-kocken Tina Nordström, 46, och skådespelaren Johan Östling, 46, tar över rollen.

I onsdagskvällens avsnitt är det äntligen dags för semifinal. Pressen denna säsong är rejält påtaglig och förväntningarna är höga hos juryn, som består av Birgitta Rasmusson, 80, och Johan Sörberg, 51.

Men det blir ingen lätt match för de tävlande, och enkelt har det inte heller varit under något av momenten under säsongen. Tina Nordström avslöjar nu en detalj kring produktionen, som inte varit känd sedan tidigare för tittarna – ingen av deltagarna får ha klockor på sig.

”Det är vi som styr tiden”

Tina Nordström förklarar i en video på Instagram att det inte bara gäller klockor på armen, utan allt som kan bidra till att deltagarna kan hålla reda på tiden är förbjudet under tävlingens gång. Inte ens en liten äggklocka är tillåtet.

– Om vi säger att det är två timmar kvar, så får man inte ställa äggklockan på två timmar för att hålla koll, säger Tina i videon.

Hur de tävlande ska kunna ha ett hum om vad klockan är och hur lång tid som gått är helt och hållet upp till programledarna och juryn att informera om.

– Det är vi som styr tiden, det är vi som berättar tiden, fortsätter Tina Nordström.

Och som ett exempel ropar hon i slutet:

– Nu är det fem minuter kvar, fem minuter!

Tina Nordströms nerver inför semifinalen

En svårare tävling utan att ha möjlighet att hålla reda på tiden kan nog ställa till det en hel del för semifinalisterna. Men någon som uttrycker sin tydliga nervositet inför kvällen är Tina Nordström själv.

”Är ni nervösa? Jag är nervös och då vet jag ju ändå hur det går!”, skriver hon till sin video på Instagram.

Hela Sverige bakar sänds onsdagar klockan 21:00 på TV4, TV4 Play och C More.

FOTO: TT/Cornelia Nordström, Instagram