TV4-tittarnas kritik mot doktor Mikaels klädval i Nyhetsmorgon

Kritik mot doktor Mikaels klädval i Nyhetsmorgon
Mikael Sandström syns ofta i sin läkarrock när han är med i TV4:s Nyhetsmorgon.
Nu riktar flera tittare kritik mot tv-doktorns klädval i programmet.
– Lite fånigt tycker jag, skriver en person i en kommentar.
Annons

Tv-doktorn Mikael Sandström, 61, är ett välbekant ansikte för Nyhetsmorgon-tittarna. Han syns med jämna mellanrum i TV4-programmet och är även aktuell med Helt sjuk som sänds på samma kanal. Doktor Mikael är även känd som ”Soldoktorn”, vilket är ett smeknamn han fick för många är sedan på grund av sin ständigt solkyssta hy.

Mikael Sandström hyllas ofta för sin insats i Nyhetsmorgon, där han varje vecka besvarar tittarnas frågor om diverse sjukdomar. I somras möttes han dock av en andra reaktioner i sociala medier efter ett inslag om den neurologiska sjukdomen Multipel Skleros, MS. Flera tittare ansåg att tv-doktorn inte var tillräckligt tillräckligt kunnig inom området.

”Inget illa ment mot Mikael, och jag vet inte vilken specialitet han jobbar inom, men hade det inte varit lite mer trovärdigt att ta dit en specialist inom varje område istället..?”, skrev en tittare i en kommentar vid tillfället.

Annons

Därför bär doktor Mikael läkarrocken i Nyhetsmorgon

Nu möts doktor Mikael återigen av kritiska röster i sociala medier, men den här gången handlar det om någonting helt annat. Inför sin medverkan tisdagens avsnitt av Nyhetsmorgon la TV4 upp ett videoklipp där Mikael Sandström bär sin läkarrock. På programmets Facebook-sida riktar flera tittare kritik mot klädvalet.

Annons

”Undrar varför du är arbetsklädd i TV?”, skriver en person.

Annons

”Lite fånigt tycker jag”, skriver en annan.

Nu väljer TV4 att gå in och besvara tittarnas frågor i kommentarsfältet.

”Precis som andra läkare använder doktor Mikael särskilda arbetskläder, det är praxis och han väljer detta själv. Plus, de flesta är ju arbetsklädda på något sätt oavsett jobb!”, skriver kanalen.

Men TV4:s förklaring verkar inte gå hem hos alla tittare. De anser att Mikael Sandström inte borde använda läkarrocken när han är med i studion och inte är i tjänst på sjukhuset.

”Dumt argument! Han sitter i en tv studio eller har han mottagningar vägg i vägg med TV4?”, undrar en kritisk tittare.

Annons

FOTO: TV4, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Annons
Annons
Annons
Laddar nästa artikel…