Artikeln innehåller reklamlänkar
TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

TV4-tittarnas kritik efter Sophie Hansons kollaps i Robinson

10 apr, 2019 
AvAgnethe Alm
TV4-tittarnas kritik efter Sophie Hansons kollaps i Robinson 2019.
Efter en krävande tävling kollapsade Robinson-deltagaren Sophie Hanson efter att ha drabbats av kramp i magen. Nu riktar tv-tittarna kritik mot TV4 efter att ha sett programmet.
Annons

I tisdagens avsnitt av Robinson på TV4 möts lag Nord och lag Syd i en fysiskt krävande tävling. Två deltagare från varje lag ställdes mot varandra i en minst sagt påfrestande hinderbana.

Från lag Nord skickades Sophie Hanson, 30, och Anna Dahlbom, 22. Tillsammans gav de allt för att ta hem segern. Men direkt efter att tävlingen tog slut kollapsade Sophie, som blev märkbart skärrad av händelsen.

– Hur är det med dig? frågade Anna i programmet.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag har sån jäkla kramp i magen, svarade Sophie.

Anna reagerade blixtsnabbt och kallade efter en läkare som kom till platsen efter bara några sekunder. Läkarna bad Sophie att försöka lägga sig på sidan och gav henne sedan en spruta i midjan.

Provocerade tittare kritiserar TV4

Inför programmet delade TV4 ett klipp från när Sophie kollapsar på Facebook.

Annons

”Åh nej! AJ, AJ, AJ. Sophie Hanson kollapsa i Robinson ikväll. Kommer hon kunna fortsätta?”, skrev de till videoklippet.

Men tittarna är inte glada över vad de ser. I kommentarsfältet delar de med sig av sina åsikter kring huruvida det är rätt att utsätta deltagarna för sådana krävande tävlingar med så lite mat i magen.

”Borde inte vara tillåtet att svälta människor så där med tanke på att dom ska tävla i olika styrketävlingar”, skriver en tittare.

”Klart att det inte fungerar utan mat och så tävlingar på detta. Hon är dessutom smal och har inga reserver att ta av”, instämmer en annan.

Sophies ord efter dramatiken

När Sophie Hanson kom tillbaka till lägret efter tävlingen berättade hon för lagkamraterna om vad som hänt.

– Jag kollapsade efteråt och fick en spruta i arslet som gjorde svinont, sa hon.

Framför kameran berättade hon sedan vidare om hur hon upplevde situationen.

– Jag kände när vi grävde, att det började liksom trycka i magen och händerna låste sig. Jag hyperventilerande. Jag har aldrig varit med om någon sån total urladdning som det var idag. Men vi fick bra koll på det där ganska snabbt. Så det var skönt, sa hon och fortsatte:

– Jag och Sophie kunde inte ha gjort något annorlunda. Jag är så sjukt stolt över oss båda. Vi gjorde ett fantastiskt jobb och vi slet som djur, säger Anna efter att tävlingen är över.

I ett mejl till Hänt besvarar Joel Bendrik, exekutiv producent för Robinson, tittarnas kritik:

FOTO: TV4

Annons