TV4-tittarnas kritik efter inslaget i Nyhetsmorgon

Nyhetsmorgon Soraya & Martin

Tidigare i veckan gästade prylexperten Åsa Wallenrud Nyhetsmorgon för att prata om vilka prylar man kan köpa till sin hund. Men efter inslaget har många blivit upprörda. Nu kritiserar tittarna kanalen efter beslutet.
Nyhetsmorgons programledare då och nu – se förändringen
Slå på ljud

Nyhetsmorgon är ett av Sveriges mest folkkära program och varje dag bjuder de tittarna på intressanta inslag och gäster. Tidigare i veckan var bland annat prylexperten Åsa Wallenrud på besök i studion för att tipsa om prylar som man som hundägare kan köpa till sin hund.Men nu möts kanalen av stark kritik efter inslaget.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Åsa Wallenruds tips till hundägare

Det senaste året är det betydligt fler som har skaffat hund och övriga husdjur än tidigare år, och anledningen är såklart coronapandemin. I samband med pandemin har folk nämligen spenderat mycket mer tid hemma och har därför sett sin möjlighet att äntligen få sig en fyrbent vän. Och en av de som har fallit för frestelsen är prylexperten Åsa. I Nyhetsmorgon berättar hon nu om sin nya hund samtidigt som hon ger tips på vad man som ny hundägare kan köpa till sina lilla ögonsten.

– Ja, det stämmer att jag har en liten "coronahund". Han kom till mig i september förra året, säger hon innan hon fortsätter:

– Han älskar prylar och han är så fin. Han tar ingenting han inte får. Han tar liksom ingenting som bara ligger utan man ger honom och då tar han det och leker med.

Framför sig har hon ett helt hav av hundleksaker och olika slags matalternativ, och i programmet berättar hon bland annat om det veganska hundbenet, hund-popcorn, en matta som man kan gömma hundgodis i, en hundpool och en såkallad kylmatta.

– Man vill att hunden ska vara underhållen, säger hon.

Tittarnas kritik efter inslaget i Nyhetsmorgon

Många hundägare tyckte inslaget var både underhållande och lärorikt, men det har inte bara mötts av positiva ord och uppmuntran. I Nyhetsmorgons kommentarsfält på Instagram kritiserar nu vissa tittare kanalen för efter inslaget.

”Nää TV4 bara för att man på vissa områden är prylexpert betyder inte det att man som förstagångshundägare är expert på hundprylar. Här borde ni haft med någon med större erfarenhet”, skriver bland annat en tittare.

”Expert? Så är det första hunden hon har? Det är ju inte direkt några nya saker hon visar. Om hon är expert borde jag härmed kunna utnämna mig till professor”, skriver en annan.

Men i kommentarsfältet har också Åsa kikat in för att svara på kritiken.

”Hej! Åsa här. Min roll på TV4 är som prylexpert och inte hundexpert. Med några dagar till godo var detta det jag hann få fram. Ni får gärna tipsa mig om fler saker på bloggen, Instagram eller annan kanal”, skriver hon.

LÄS OCKSÅ: Martin Lamprechts kärleksliv – romanserna med kända kvinnorna

LÄS OCKSÅ: Därför försvann Björn Hellberg helt efter succén i På spåret

FRÅN FÖRSTASIDAN