Idol 2023 marknadsföring banner

TV4-tittarna rasar efter händelsen i Masked singer – stora besvikelsen: “Katastrof”

20 maj, 2022 
https://image.hant.se/lovisa-byline.jpg.jpg?imageId=7617233&x=0&y=0&cropw=89.74358974359&croph=100&width=1318&height=1318
Lovisa Ström
Masked singer
Masked singer 2022 är över och vinnarna av programmet blev inga mindre än norska tvillingarna Marcus och Martinus.
Men nu rasar tittarna efter upptäckten.
”Katastrof”, skriver en upprörd tittaren.
Annons
Felix Herngrens avslöjande om Masked Singer: "Fruktansvärt"
Felix Herngrens avslöjande om Masked Singer: "Fruktansvärt"

Det populära underhållningsprogrammet Masked singer 2022 är över för den här gången, och visst blev det succé även denna gång.

Under säsongens gång har kändisar som Marianne Mörck, Mona Sahlin och Peter Magnusson visat sig vara bakom maskerna, och även i finalen fick juryn sig en rejäl chock.

Sagoträdet visade sig nämligen vara den folkkära stjärnkocken Tareq Taylor, och det bjöds på både skratt och tårar när han berättade om vad denna upplevelse betytt för honom.

Men vem var det som gömde sig bakom Spelmannen då?

Spelmannen vann Masked singer – Marcus och Martinus gömde sig bakom masken

Jo, vinnare av Masked Singer Sverige 2022 blev ju alltså Spelmannen, och när han tog av sig masken visade det sig vara världsartisterna Marcus & Martinus från Norge som gömde sig där bakom. Eller ja, en bakom masken och en i lådan som stod på scen.

David Hellenius om att få jobba med kungen: ”Vill inte vara negativ”
David Hellenius om att få jobba med kungen: ”Vill inte vara negativ”

Förklaringen bakom det hela var nämligen att tvillingarna sjöng varannan låt. Och när den ena stod på scen, så gömde sig den andre i positiven, en låda som varit med som ledtråd hela vägen.

Annons

Men hur har de kunnat hålla detta hemligt för sina fans? I programmet berättar de.

– Ja, alltså det har varit väldigt skrämmande, speciellt nu när vi kommit tillbaka till Sverige efter att inte ha varit här på jättelänge. Så följer de efter oss, till och med i taxi och sånt när vi ska till studion, säger Marcus och syftar på deras fans.

David Hellenius undrar då om de på något vis har behövt finta fansen.

– Det var ju någon gång vi körde en extra runda runt om i Stockholm bara för att skaka av oss dem, avslöjar då Martinus.

TV4-tittarna rasar efter händelsen i Masked singer – stora besvikelsen: “Katastrof”

Men att det var Marcus och Martinus som gömde sig bakom vinnarmasken har fått flera av programmets tittare att se rött. Varför då? Jo, för att de helt enkelt inte är "svenska kändisar".

I TV4:s kommentarsfält på Facebook kritiserar de nu kanalen för deras beslut.

”Otroligt besviken. Hur kan TV4 gör såhär? Vi pratar om ett svenskt program där man förutsätter att de tävlande är svenska, de som man kan relatera till. Detta var katastrof, så besviken efter att ha följt programmet från avsnitt 1 och haft egna spekulationer. Riktigt dåligt”, skriver bland annat en upprörd tittare.

Annons

”Då kan de byta namn på programmet om norrmän kan vara med i Masked singer SVERIGE”, skriver en annan.

”Här gissar man på alla möjliga svenskar så är det två, förvisso jättebra, norrmän! Hur blev det inte för oss i tv-soffan?”, skriver en tredje.

FOTO: TV4

Annons