Artikeln innehåller reklamlänkar

TV4-tittarna rasar efter Anders Öfvergårds tilltag i Robinson: ”Tortyr”

Anders Öfvergård i Robinson 2019

Vid utposten befinner sig de Robinson-deltagare som har en sista chans att komma tillbaka till tävlingen. I torsdagens avsnitt utsätts de för en utmaning som TV4-tittarna nu riktar stark kritik mot.

Årets säsong av Robinson är i full gång på TV4 och det börjar dra ihop sig mot final. Deltagarna som är kvar på ön har nu tillbringat flera veckor tillsammans och lyckats utså under extrema levnadsförhållanden där tillgången till mat och vatten är knapp.

De deltagare som har röstats ut ur tävlingen har hamnat vid något som kallas utposten, vilket är ett ställe dit de tävlande får en sista chans att återvända till Robinson. För att lyckas med detta har de en enda uppgift – att härda ut. Vid utposten är matsituationen ännu värre och deltagarna har bland annat fått leva hopkedjade samt i en bur.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

Jannika NavjordPeter FeukMathias Kristoffersson och Robert Åhrman är de som befinner sig vid utposten och bristen på näring har blivit ett stort problem för dem.

Vid flera tillfällen denna säsong har tittarna riktat kritik mot den utmaning deltagarna vid utposten ställs inför.

”Tv4, ska ni inte ge dem lite matmöjligheter eller ska ni svälta de som är i Utposten. Verkligen inte värdigt!”, skrev en person i en kommentar på programmets Facebooksida tidigare i mars.

”Det här var ju bara beklämmande att se”, skrev en annan.

Anders Öfvergårds grymma utmaning till deltagarna

I torsdagens avsnitt av Robinson förvärras situationen ytterligare för Jannika, Peter, Mathias och Robert. Programledaren Anders Öfvergård, 51, kommer på besök till utposten och lockar dem med diverse läckerheter.

Till en början blir gänget exalterade när de ser vad som tillagas.

– Nu får vi äntligen den belöningen som jag skojade om på morgonen. Jag känner en otrolig glädje och jag tror att det här kommer att bli något fantastiskt gott, säger Robert Åhrman.

Majskolvar, bröd, korv, nötter och iskall öl är bara några av sakerna som presenteras för deltagarna. Men snart berättar Anders Övfergård reglerna:

– Det är bara en som behöver dra i flaggan så får alla vara med på kalaset, säger Anders och syftar på flaggan som innebär att man ger upp och får åka hem.

Besvikelsen lyser i deltagarnas ögon och de ser riktigt plågade ut när Anders Öfvergård fortsätter grilla maten framför deras ögon.

Tittarna rasar efter inslaget i Robinson

Efter att avsnittet sänts på tv väljer flera Robinson-tittare att rikta kritik mot Anders Öfvergårds tilltag.

”Riktigt illa! Älskar Robinson men nu har det gått för långt! Detta program handlar mer och mer om att svälta deltagarna. Anders Övfergård är inge bra som programledare, elak och okänslig!”, skriver en person i en kommentar på programmets Facebooksida.

”Snacka om vuxenmobbning att utsätta hungriga utsvultna människor för denna tortyren. Det är exakt vad det är…vuxenmobbning och tortyr. Ni har härmed gått över gränsen för vad som anses familjeunderhållning. Ni borde fan skämmas som utsätter redan pressade människor för sånt här skit”, skriver en annan.

TV4 har ännu inte besvarat kritiken i kommentarsfältet.

LÄS MER: Tittarnas kritik mot TV4:s beslut om deltagarna i Robinson

LÄS MER: Klas Beyer om framtiden ihop med Linn efter Robinson

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!