Artikeln innehåller reklamlänkar

Tittarnas kritik mot TV4:s beslut om deltagarna i Robinson

Nicklas Söderblom i Robinson

Om deltagarna i Robinson inte vinner tävlingar krävs det att de hittar sin egen mat för att överleva. Utmaningen att hitta tillräckligt med mat har dock varit tuff för årets deltagarna, och därför sätter nu TV4-tittarna ner foten.

Med siktet på att vinna priset på en halv miljon kronor utsätter sig deltagarna i TV4:s Robinson för både fysiskt och psykiskt tuffa utmaningar. Årets upplaga av programmet är nu i full gång, och säsongen har bjudit på mycket drama och kämparglöd.

ANNONS: Få snygg solkysst färg hemma med lättapplicerad brun utan sol. Fynda den här! (länk till Aller media shop)

En del utmaningar har fått TV4-tittarna att höja på ögonbrynen – och i vissa fall har de till och med rutit ifrån. Bland annat har TV4 kritiserats för att ha utsatt deltagarna för att äta inälvor och levande larver, vara hopkedjade i varandra och genomgå tävlingar samtidigt som de kämpar mot extrem hunger.

”Borde inte vara tillåtet”

Efter en av tävlingarna kollapsade Sophie Hanson, 30, när hon tillsammans med lagkamraten Anna Dahlbom, 22, kämpade sig igenom en minst sagt påfrestande hinderbana. Under tävlingen gav de allt för att ta hem segern, men direkt efteråt kollapsade Sophie av kramp i magen och blev märkbart skärrad av händelsen.

Efter händelsen reagerade flera tittare starkt och framförde då sina åsikter kring huruvida det var rätt att utsätta deltagarna för en sådan krävande tävling med så lite mat i magen.

”Borde inte vara tillåtet att svälta människor så där med tanke på att dom ska tävla i olika styrketävlingar”, skrev en tittare på Robinsons Facebook-sida.

”Klart att det inte fungerar utan mat och så tävlingar på detta. Hon är dessutom smal och har inga reserver att ta av”, instämde en annan.

Tittarnas oro över deltagarna

När veckorna har gått har det blivit svårare och svårare för Robinson-deltagarna att få tag i mat. Länge har de fått leva på kokosnötter, vilket nu börjar bli kämpigt. I flera avsnitt har deltagarna uttryckt sin frustration över att den hunger de känner. Bland annat i måndagens avsnitt, där Klas Beyer förklarade hur han kände.

– Jag tror att just nu, efter så är många veckor på så här dålig kost… det är tufft för alls kroppar. Och det visar sig nu, det börjar verkligen visa sig, säger Klas Beyer, 30, i programmet.

Även Peter Feuk, 59, konstaterar att matbristen är ett faktum.

– Det bästa som någonsin skulle kunna hända just nu, det är lite ris. Eller något annat i magen, så man får energi så man kan tänka igen, säger han och fortsätter:

– Just nu känns det bara som att mat är det enda som kan lyfta. Mat, mat, mat, mat, mat.

Deltagarnas ord, och den tuffa kamp de går igenom med maten, har fått TV4-tittarna att återigen höja rösten. I kommentarsfältet på Facebook uttrycker de sin oro över deltagarnas hälsa.

”De behöver ju protein! De har ju typ inte fått någon fullvärdig protein alls!”, skriver en.

”Jag tycker det är trist att folk ska bli sjuka och åka ut för att det är brist på mat. Lite mer mat skulle inte skada”, skriver en annan.

”Tror inte ens den sk Robinson eller Fredag hade det så jävligt som dom här har det. Varför måste det bli jävligare o jävligare för varje gång?”, skriver ännu en.

LÄS MER: Emilio Strukelj avslöjar sanningen om regelbrottet i Robinson

LÄS MER: TV4 om skräckscenerna i Robinson – Klas Beyer kollapsade

FOTO: TV4

SENASTE NYTT!