LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-profilen talar ut om sorgen efter missfallet – tuffa åren: ’’Jag skämdes’’

26 feb, 2024 
Maria Broberg
Tv-kocken Markiz Tainton har två barn ihop med exet Kevin Tainton.
Men att bli gravid var en lång och smärtsam tid för Markiz.
– Jag skämdes, berättar hon i podden Mona möter.
Annons
Farmen-Tova om missfallet: ”Jag svek min dotter”Brand logo
Farmen-Tova om missfallet: ”Jag svek min dotter”

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Tv-kocken Markiz Tainton, 37, blev ett känt ansikte för svenska folket när hon deltog i Sveriges mästerkock 2014, där hon slutade på en tredje plats.

Hon har sedan dess släppt en kokbok och stundvis dyker hon upp som kock i tv-rutan hos TV4 Nyhetsmorgon.

Markiz har tidigare talat öppet om hennes svårigheter att bli med barn. I ett avsnitt av podden Mona möter pratar hon nu ut om den ofrivilliga barnlösheten som hon upplevde innan hon välkomnade dottern Liora till världen.

Markiz Tainton om sorgen efter missfallet: ’’Jag skämdes’’

2017 blev Markiz Tainton mamma för första gången. Då välkomnade hon och dåvarande maken Kevin Tainton dottern Liora till världen. Ungefär två år senare fick paret sitt andra barn, Sade.

Men resan att bli gravid var inte helt enkel för Markiz. I Mona Mansours podd berättar tv-profilen om den tuffa tiden när hon försökte bli gravid.

– Ett år gick, så gick två år, jag blir inte gravid, sen gick tre år. Jag hade levt i en relation i många år, nästan sju år när vi började. Så vi landade tillslut i att vi måste göra IVF. Och jag säger till min ex-man, som var min man då men idag är min ex-man, att: ”Okej, vi gör det här men vi säger inte till någon”. Jag kände sån…jag skämdes, jag kände skam. Det var så mycket känslor i min kropp.

Annons

Markiz lyckades bli med barn men fick dessvärre avbryta graviditeten.

– Jag blir gravid och får sen avbryta min graviditet sent, väldigt sent. Min son, Marvin, förlorade vi.

– Jag kommer ihåg att bara några dagar efter att jag hade fött honom, hade ändå nio timmars förlossning, man åker hem, man kommer hem utan barn – då kommer jag ihåg att jag var så här ”okej”…I was lost in my own spirit, fortsätter Markiz berätta.

Hur Markiz Tainton lärde sig att hantera skammen – KBT i flera år: ’’Gå emot känslan’’

Att kämpa med att bli gravid under flera års tid och att dessutom förlora ett barn innebär för många att man upplever skamkänslor.

För Markiz var det till en början så pass jobbigt att hon undvek att hantera känslorna. Men när hon gjorde IVF med Liora började hon gå i terapi och KBT.

I podden berättar Markiz:

– I första vändan så blundade jag bara och körde på för jag pratade ju inte med någon. Men när jag gjorde IVF med Liora, efter Marvin, då har jag gått i KBT i massa år. I jättemånga år har jag jobbat på att hitta verktygen för att förändra sidor hos mig själv, bli medveten om mig själv. KBT hjälpte mig jätte, jättemycket. Jag tror jag gick i sex år, jag började intensivt sen trappade jag ner.

– Jag har egentligen under hela mitt vuxna liv gått i terapi på olika sätt för att hitta verktygen för sen att ta med mig dem i livet i andra situationer. Så för mig när jag skulle möta känslorna av skam var det att gå emot känslan. Alltså att vara i känslan och gå emot den.

FOTO: Instagram, Youtube/Mona möter/Mona Mansour

Annons