LÄS MER:Pernilla WahlgrenSå bor kändisarnaExklusivt på HäntAllsång på SkansenSommar i P1

Markiz Tainton inlagd – efter sjukhuspersonalens besked

20 feb, 2019 
AvAgnethe Alm
TV4-profilen Markiz Tainton inlagd med dropp under graviditeten.
TV4- och Nyhetsmorgon-profilen Markz Tainton berättar nu om den plöstligt sviktande hälsan som tvingade henne till sjukhus – mitt under graviditeten.
Annons

Markiz Tainton, 32, blev ett känt ansikte för svenska folket när hon deltog i TV4:s amatörkock-program Sveriges mästerkock 2014. Där placerade hon sig på en tredje plats och efter det har hon gjort en karriär inom matlagningen. Bland annat har hon släppt en kokbok med marockanskt tema och titt som tätt ser vi henne som kock i tv-rutan i Nyhetsmorgon på TV4.

2017 blev Markiz Tainton mamma för första gången. Till världen kom dottern Leora, som nu är ett år gammal. Men resan till att bli gravid var inte helt enkel för Markiz och maken Kevin Tainton. Under graviditeten berättade paret öppet att de haft svårt att bli med barn och att Markiz till slut blev gravid genom IVF-behandling.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

– Jag kände en sådan otrolig skam i början. Jag skämdes så otroligt mycket. Det kändes så onaturligt att alla ska få bli gravida på ett ligg, typ på fyllan. Men vi ska i tre månader hålla på med sprutor och äggplock och insemination, sa Markiz i Nyhetsmorgon när hon precis blivit gravid med Leora.

Annons

Nu är Markiz gravid ännu en gång. I magen väntar barn nummer två och enligt Markiz skiljer sig inte hennes nuvarande graviditet särskilt mycket från hennes första.

– Den skiljer sig faktiskt inget alls. Förutom att jag aldrig kan vila eller sova eftersom jag har en 1-åring som röjer galet och har spring i benen, sa hon till Mama i slutet av förra året.

Tvingades till sjukhus

På sin blogg skriver Markiz Tainton om allt möjligt i sitt liv, bland annat graviditeten. Där berättar hon nu att hennes hälsotillstånd plötsligt blev sämre förra veckan.

”Förra veckan vet jag inte vad som hände. Var på ett möte och mitt i mötet blev jag så dålig. Jag började svettas och kände mig supertrött. Åkte direkt hem för att vila och baaam så kräktes jag som en jävla gris och efter det fick jag inte i mig något. Inte vatten, bröd, inget”, skriver hon i ett blogginlägg.

När två dagar hade gått och Markiz fortfarande inte mådde bättre fick hon besked från personalen på BB att hon skulle åka in till sjukhuset för att få en undersökning.

”Mina blodprov visade att jag var uttorkad, så jag blev inlagd och fick ligga med dropp. På torsdag mådde jag bättre men det är inte förrän idag som jag känner att jag verkligen kan äta så mycket som jag vill och alltid gör. I LOVE TO EAT! Åt så goooood LUNCH idag sitter med ett leende som typ säger jag har vunnit jackpot på lotto!”, skriver hon.

FOTO: TT/Karin Törnblom, TV4

Annons