Jenny Alversjö har drabbats av corona – stoppas från TV4

Jenny Alversjö

Nyhetsmorgon-profilen Jenny Alversjö har testats positiv för covid-19.
Nu berättar hon om sjukdomskampen som innebär att hon får stå över valvakan i TV4.

Jenny Alversjö, 46, är ett välkänt ansikte för TV4-tittarna. Vanligtvis leder hon Nyhetsmorgon men under tisdagen skulle Jenny rapporterat i TV4:s valsatsning. Men nu meddelar Jenny att det inte blir någon valvaka för henne på kanalen. Detta då hon bekräftats smittad av coronaviruset.

”Hade sett fram emot den här veckan i flera år. Fyra närmare bestämt. Nu kan jag inte sända med mina kollegor och det blir inget USA-valsmaraton för mig. Är sjuk i covid-19 och får följa allt från sängen. Men vilken sändning! Lyckliga alla vi som får titta”, skriver Jenny i ett inlägg på Instagram.

Under måndagskvällen meddelade även Steffo Törnquist att han insjuknat i viruset och därav inte skulle kunna medverka i valvakan. TV4 är nu alltså minus två av sina folkkäraste programledare när det kommer till sändningen som kommer att pågå hela dygnet.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Sofia Geite i familjekarantän efter makens insjuknande

Härom veckan tvingades Nyhetsmorgon-programledaren Sofia Geite sättas i familjekarantän efter att hennes make Johan Edlund, 49, testats positiv för corona. I ett meddelande till Hänt förklarade kanalen hur de då hanterade situationen.

”Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Sofia är hemma i familjekarantän men mår bra”, skrev Mia-Li Hallengren i ett meddelade till Hänt.

Jenny Alversjös lycka med barnen efter stroken

Steffo Törnquist sjukdomskamp: ”Syrgas och dropp”

Hur Jenny nu egentligen mår är oklart, i inlägget skriver hon endast att hon är sjuk i Covid-19. Steffo däremot utvecklade sitt mående och förklarade då att han hade tvingats uppsöka vård på sjukhus.

– Det blev syrgas och dropp och allt. Jag har varit inlagd för vård och nu är jag utlagd med en påse mediciner och förmaningar som jag naturligtvis tar på stort allvar, sa Steffo i det videoklipp som han publicerade när han förklarade sitt sjukdomsläge.

Han förklarade även att han tappat både lukt- och smaksinne och att han känner sig väldigt trött efter att ha haft 40 graders feber i en hel vecka.

Anders Pihlbad finns nu på plats i studion för att täcka upp för Steffo men om någon ytterligare TV4-profil vikarierar för Jenny återstår att se. I söndags ersattes Jenny av Thomas Ritter då hon redan då hade känt av symptom som misstänktes kunna vara viruset.

LÄS OCKSÅ: Jenny Strömstedts egna ord om Steffo Törnquists insjuknande i corona