TV4 om sanningen bakom ändringen inför Bachelor-finalen

Bachelor 2019: Simon Hermansson och Felix Almsved.
Under Bachelor-säsongen har TV4 släppt avsnitten tidigare på sina play-tjänster.
Men inför finalen valde de att vänta tills programmet sändes linjärt.
Efter frågor från tittarna förklarar de nu varför.
Annons

TV4:s populära kärlekssåpa Bachelor Sverige är nu över för i år. Efter en säsong fylld av tårar, skratt, romantik och drama gjorde Simon Hermansson, 29, och Felix Almsved, 27, sina allra sista val i kvällens finalavsnitt.

Annons

I programmet stod Felix Almsved inför valet att antingen välja Linn eller Johanna, ett val som han förklarade var svårare än han hade trott.

– Jag trodde det skulle vara hyfsat enkelt, med detta var allt annat än enkelt, sa han i programmet innan sitt val.

Till sist var det Johanna som fick den sista rosen och framför kamerorna motiverade Felix sitt val.

Annons

– Jag har valt att låta hjärtat säga sitt, jag vet inte vad det är men något gör att det slår lite hårdare för Johanna, förklarade han.

För Simon Hermanssons del stod det mellan Patricia och Isabella och berättade i programmet att hans val grundade sig i många tankar på hur livet skulle bli hemma i Sverige.

– Jag har resonerat så att jag försöker tänka vad som kommer att funka där hemma, vad för liv jag vill ha och hur jag vill att en person ska vara i mitt liv, sa han i Bachelor.

Både Patricia och Isabella fick under säsongen starka känslor för Simon, men till sist var det Patricia som fångade Simons hjärta.

– Jag går ofta på magkänsla och idag går jag på mitt hjärta. Mitt hjärta säger att jag vill erbjuda dig den sista rosen, sa Simon  Hermansson innan han gav den sista rosen till Patricia.

TV4:s val inför Bachelor-finalen – för tittarnas skull

Men en sak var annorlunda med kvällens final av Bachelor Sverige. Detta uppmärksammade flertalet tittare, som ställde sig frågande till TV4:s beslut. På Facebook undrade de varför de inte kunde hitta kvällens avsnitt i förhand på TV4 play och Cmore, så som de har kunnat göra med säsongens tidigare avsnitt.

Annons

”Går det inte att se på play innan det sänds på tv ikväll?”, frågade sig en tittare.

”Varför kan man inte se dagens avsnitt på TV4 play?”, skrev en annan.

”Varför kan man inte se kvällens avsnitt nu? Det har man alltid kunnat göra förut?”, skrev ännu en ett par timmar innan den linjära sändningen.

Som svar på tittarnas frågor förklarar TV4 varför de valde att skjuta fram Bachelor-finalen på play-tjänsterna – och det hela handlar om att de vill undvika att förstöra för någon genom att avslöja det slutliga valet innan det sänts på tv.

”Eftersom att det är final så släpps avsnittet kl. 19.00 (samtidigt som det sänds på Sjuan) för att undvika spoilers”, skriver TV4 som svar.

FOTO: TV4

Annons

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…