TV4 förklarar: Så valdes artisterna till Så mycket bättre 2019

TV4 förklarar: Så valdes artisterna till Så mycket bättre 2019
Efter bara ett avsnitt har Så mycket bättre gjort succé.
Nu avslöjar TV4 varför just årets artister blivit inbjudna en andra gång, och om det hemliga spelet i kulisserna.
Annons

I lördags hade Så mycket bättre 2019 säsongstart i TV4 och succén var omedelbar – fem av sex låtar toppar listorna och tittarsiffran talade för sig själv. TV4 basunerade ut att 2 miljoner personer sett programmet, inklusive de som streamat avsnittet.

Annons

– Det känns jätteroligt, självklart. Att få sånt resultat är fantastiskt, vi har jobbat så länge med det. Nu är det att lyckas hålla upp intresset, men det är kul , säger exekutiva producenten Martin Nygren till Hänt.

Årets upplaga är en speciell säsong som krävt minutiös planering som startade redan under våren 2018. Så mycket bättre firar i år tio år och det har varit på tapeten att göra årets upplaga till något speciellt – vilket det också blir. Artisterna Petter, Miss Li och Magnus Uggla är med i samtliga avsnitt, men i övrigt kommer och går tio andra artister genom de olika programmen.

Annons

TV4:s plan med ändringen i Så mycket bättre

Ändringen att byta artister genom de olika avsnitten har sin baktanke från TV4:s håll.

– Det var väl att vi skulle bort från att varje artist har en varsin dag, det grundar sig i att de redan varit där och berättat sin historia och karriär, de kan inte göra det en gång till utan vi var tvungna att hitta en ny take. Och eftersom det är jubileum ville vi få dit fler än bara sju, vi ville bjuda på lite extra mycket, säger Martin Nygren.

Några som dock återkommer och är med i samtliga avsnitt är Petter, Miss Li och Magnus Uggla.

– Vi tyckte att de var bra referenser, vi visste att de tyckte att det var kul och gick igång på den idén. Sen hade de också material som fanns kvar, de hade låtar som kan tolkas. Vi trodde att de skulle vara väl lämpade för jobbet, det är en rolig trio, säger Martin Nygren.

Annons

Men att få ihop allt har varit svårare än någonsin. Att sy ihop detaljer som när artisterna skulle vara med i de olika programmen har krävt en hel del tankeverksamhet hos produktionen.

Därför är artisterna med i Så mycket bättre

– Det har varit ett stort pussel, herregud! Det har verkligen varit alla låtar, vilken låt, vilka dagar… det har varit ett logistiskt pussel och bökigt, alla ska få tolka och alla ska få bli tolkade. Det har varit många viljor och varit ett hästjobb, berättar Martin Nygren.

Samtidigt är det många som undrat varför just dessa 13 artister är med i jubileumssäsongen, och många tittare kanske saknar sina tidigare favoriter i årets upplaga av Så mycket bättre. För Hänt avslöjar Martin Nygren hur de tänkt kring urvalet:

– Vi har frågat en del artister, alla har inte kunnat. Vissa har tackat nej av olika anledningar. Det har varit en lång process, steg för steg. Till slut landade vi på de här. Vi började Magnus, Petter och Miss Li, sen gick vi vidare och hamnade med det här gänget, säger Martin Nygren.

Annons

FOTO: TV4

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Dela på:
Annons
Laddar nästa artikel…