LÄS MER:Pernilla WahlgrenAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Så bor kändisarna
Festis marknadsföring banner

TV4-Filippa Fernqvists hemliga kärleksliv – bryter tystnaden om partnern

13 sep, 2023 
filippa i tv4
Filippa Fernqvist svajpade höger – och fann sin flickvän.
Nu berättar hon för Hänt om sin stora kärlekslycka.
– Det var inte alls planerat!
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jag har aldrig med Filippa FernqvistBrand logo
Jag har aldrig med Filippa Fernqvist

Filippa Fernqvist är ett av TV4:s nytillskott och när hon fick sitt nya jobb på kanalen blev hon även den första transpersonen att arbeta som programledare i svensk tv.

– Jag har många gånger känt att jag aldrig kommer få det här jobbet, trodde på riktigt aldrig att det skulle gå. Jag har dessutom fått höra att det nog kommer vara svårt ”för du är transperson och ingen annan transperson har gjort det här innan, så du ska nog steka den drömmen”, har Filippa tidigare berättat för Hänt.

– Nu på senaste tiden så kommer folk fram till mig på stan och säger ”du gör ett så himla bra jobb, jag tittar inte på nyheterna men nu gör jag det tack vare dig”, det är för dem som jag gör det här, sa hon då och la till:

Annons

– Jag får väldigt ofta mail från mammor som skriver att de har barn som är trans och de är oroliga för att hur de kommer gå för dem. Men att de blir inspirerande och rörda när de ser mig i tv, att betyder mycket för dem, att det ger hopp och framtidstro. Det gör mig så himla glad, att få höra det.

TV4-Filippa Fernqvists ord om sin partner – så träffades dem


Nu har Hänt fått ytterligare en intervju med TV4-profilen och under intervjun kommer vi in på kärlekslivet. Filippa berättar hur hon träffade sin flickvän via en dejtingapp och hur allt bara rullat på sedan första dejten.

– Det var inte alls planerat. Det var en vanlig dejtingapp som vi båda laddat ner, ja, det var Tinder. Jag vet inte varför folk tycker det är svårt att säga att man laddat ner Tinder, säger hon och skrattar och lägger till:

– Det var Tinder i alla fall.

Filippa i intervju med Hänt.
Filippa i intervju med Hänt.

De utbytte nummer och sedan planerade de sin första träff. Men det var minst sagt nervigt.

– Vi började med att prata i telefon ganska länge och efter en vecka så bestämde vi att jag skulle hälsa på henne i Gävle där hon bodde. Det var lite pirrigt, men jag kände direkt att det fanns en connection mellan oss.

Annons

Så Filippa åker alltså till Gävle och då hon inte visste om de skulle klicka när de sågs i verkligheten så kikade hon för säkerhets skull på en returbiljett.

– Jag åker till Gävle och är ändå beredd att kolla när tågen går tillbaka till Stockholm, för tanken var att jag skulle sova över. Jag tittade på hotell och så i värsta fall. Men det slutade med att jag stannade kvar i fem dagar. Så vi brukar skoja om det, att vårat förhållande har varit som en lång första dejt.

Filippas kärleksförklaring: ”Hon är otroligt spännande”

När vi frågar om det var kärlek vid första ögonkastet så säger TV4-profilen med glittrande ögon:

– Ja! Det var så. Det var något så jag fastnade för henne direkt. Jag kände mig förstådd, hon lyssnade på mig och jag fascinerades av henne, hon är otroligt spännande. Och jag känner fortfarande så.

Annons