TV4 berättar om stöldkuppen mot Karl Fredrik på Österlen – så påverkas programmet

Karl Fredrik på Österlen

Karl Fredrik på Österlen har blivit utsatta för en stöldkupp.
Nu berättar TV4 vad som hände och hur det påverkar programmet framöver.
– Jättetråkigt, säger Paulina Bånge som är pressansvarig för programmet.

Livsstilsprogrammet Karl Fredrik på Österlen har gjort stor succé bland tittarna och programmets egna stjärna Karl Fredrik Gustafsson har charmat många landet över med sin sprudlande och varma personlighet.

Inspelningarna för programmet har varit i full gång den senaste tiden, men nyligen hände något som gav produktionen en rejäl chock. Filmteamet råkade nämligen ut för ett inbrott. I en intervju med Hänt berättar programmets pressansvarig Paulina Bånge om den otäcka incidenten.

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

– Teamet hade avslutat inspelningarna på Eklaholm och åkt till ett hotell och ställt bilen där under vad jag förstår det som en ganska kort period, säger hon innan hon fortsätter:

– Och när de kommer tillbaka så är bilen då uppbruten och grejerna som var i den saknas.

Petra Mede lämnar Bonusfamiljen - återkommer inte som Katja i säsong 4

Än så länge vet de inte vilka det var som begick inbrottet och varför, men Paulina berättar att de fått höra att det skett en del inbrott i det området tidigare och att det hittills inte finns några belägg på att inbrottet skulle vara riktat specifikt mot de. Men trots det är filmteamet upprörda över händelsen. Paulina berättar:

– De blev väldigt sura och besvikna och tog sen direkt kontakt med hotellet som då var superstöttande och verkligen förklarade hur säkerhetsrutinerna ser ut. Folk tyckte det var tråkigt och blev sura, men det var ju ingen som blev traumatiserad för det var ju ingen som var där. Bilen var tom på människor men fylld på material.

Karl Fredrik ska även han ha blivit ledsen över den otäcka händelsen.

– Jag pratade med honom tidigare idag och han tycker såklart det är jättetråkigt. Det är ju hans kompisar som han har hängt jättemycket med under inspelningarna, säger Paulina.

Så påverkas programmet av stölden

Många tittare ska nu ha varit oroliga för att programmet ska ha tagit skada av det som nyss skett, men där kan Paulina berätta att vi inte behöver vara oroliga.

– Det var ju liksom utrustning till inspelningarna som kamerastativ, skärmar, reflexspeglar och så som blev stulet, men inte själva kamerorna för de lämnar de inte obevakade, säger hon innan hon fortsätter:

– Men själva inspelningarna kommer inte att påverkas för de va precis klara och de blev inte av med något material eller något sånt som skulle kunna påverka programmet. Men det är klart att det är en jättetråkig situation och det blir ju jättekrångligt nu med försäkringsärenden och grejer.

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik på Österlen om plötsliga kändisskapet

LÄS OCKSÅ: Karl Fredrik Gustafsson om svartsjuka i relationen med Petter