TV4 avslöjar: Därför ersätts profilerna i Nyhetsmorgon

Programledarna i Nyhetsmorgon på TV4
Under jul- och nyårshelgen kommer programledarna för Nyhetsmorgon att turas om att gå på ledighet.
Nu avslöjar TV4 vilka profiler som tittarna kommer att få se i rutan under denna period.
Annons

TV4:s direktsända morgonprogram Nyhetsmorgon bjuder dagligen tittarna på intervjuer med kända profiler, samt inslag om aktuella ämnen. Programledarna turas om att styra skutan men vanligtvis får vi se duon Soraya Lavasani, 37, och Jesper Börjesson, 48, varje måndag till onsdag. Jenny Strömstedt, 47, och Steffo Törnquist, 63, tar över stafettpinnen på torsdagar och fredagar. Även Maria Forsblom, 33, och Anders Pihlblad, 51, ingår i originaluppsättningen.

Då återvänder Jenny Alversjö till Nyhetsmorgon

En annan person som tittarna är vana vid att se i Nyhetsmorgon är Jenny Alversjö, 45. I slutet av oktober drabbades hon av en stroke och sedan dess är Jenny sjukskriven. TV4 har tidigare berättat hur de hanterar situationen.

Annons

”Under tiden kommer kollegorna i Nyhetsmorgon-familjen att hoppa in som ersättare”, skrev Johanna Thulin Bratten, programchef för Nyhetsmorgon, i ett mejl till Hänt i höstas.

Annons

I början av december berättade Jenny Alversjö att hon är på bättringsvägen, men att hon ändå har en bit kvar innan hon är redo att gå tillbaka till jobbet på Nyhetsmorgon.

– Jag börjar bli sugen på att börja jobba igen. Men jag har stor respekt för det som har hänt och ska försöka vila så mycket jag kan, sa hon till Hänt och fortsatte sedan:

– Jag kommer nog att vara hemma året ut i alla fall, så är jag nog tillbaka sen när vi drar igång igen.

Så ersätts Nyhetsmorgon-profilerna i jul

Det hör inte till ovanligheten att TV4-tittarna får se ersättare i Nyhetsmorgon. Oftast beror det dock på att någon av programledarna i originaluppsättningen är på semester.

Under sommaren, när Nyhetsmorgon-gänget turades om att gå på ledighet, fick vi se lite mer obekanta ansikten i morgonshowen. Thomas Ritter, 42, Rania Shemoun Olsson, 44, var två av de personer som fick styra skutan när kollegorna njöt av semester.

Annons

Snart är det återigen dags för semestertider, denna gång med anledning av jul- och nyårshelgen. Nu kommer TV4 med ett nytt besked om vilka profiler som kommer att göra inhopp i Nyhetsmorgon under denna period.

”Utöver ordinarie programledarna hoppar Anna Brolin, Thomas Ritter, Rania Schemoun Olsson och Elisabet Frerot i in som programledare”, skriver TV4 i ett mejl till Hänt.

FOTO: TT/Karin Törnblom, Instagram

Se mer från den spännande nöjesvärlden hos Hänt:

Annons
Laddar nästa artikel…