TV4 ångrar sitt beteende – Kikkis ord efter händelserna i "Så mycket bättre"

TV4 erkänner att de särbehandlat Kikki Danielsson under inspelningen av Så mycket bättre. Nu bryter artisten tystnaden om upplevelsen.

Tre avsnitt av “Så mycket bättre” har hittills sänts på TV4. Och det börjar bli tydligt att en av artisterna särbehandlas av produktionen, nämligen Kikki Danielsson, 65, som synts mindre än övriga deltagare. Bland annat slapp hon vara med och surfa under förra veckans aktivitet, något som programmet exekutiva producent, Martin Nygren, kommenterat för Expressen.

Annons:
Bli fräscht sommarbrun i höstrusket – lyxiga self tan produkter till 20% rabatt med koden ”Idol”

Han erkänner att det var ett medvetet drag av dem att låta Kikki vila mer, och nämner hennes reumatism som en orsak. Men enligt tidningens uppgifter ska det ha varit något som artisten ska ha uppskattat.

– Jag har förstått i efterhand att vi kanske var lite väl pjoskiga med henne, att hon kunde ha varit med på fler saker än vad det blev, säger Nygren till tidningen.

Under söndagsmorgonen intervjuades Kikki Danielsson i TV4:s “Nyhetsmorgon”. Lämpligt nog gled programledaren Jenny Alversjö in på produktionens behandling av Kikki och frågar sångerskan själv om “daltandet” med henne.

– Ja, jo, men jag suger väl i mig, jag tar alla chanser, skojar Kikki och fortsätter:

– Det var väl första dagarna. Alla, och även jag var speciellt trött, för att vi hade varit väldigt spända.

Under intervjun märks det tydligt att Kikki helst inte vill prata om hur hon ska ha särbehandlats. Istället glider hon in på oron hon kände under den 1,5 vecka de spelade in programmet, att hon fick kämpa för att inte försäga sig till de andra artisterna.

– Vi visste själva vad vi skulle sjunga men vi fick inte prata med de andra, så man gick på helspänn hela tiden för att inte säga för mycket, säger hon.

Men trots de omvälvande känslorna så är Kikki mycket positiv till upplevelsen.

– Det var det häftigaste jag upplevt och då har jag varit med om mycket i livet, säger hon.

LÄS OCKSÅ: Sanningen om Kikkis sjukdom – därför tvingades hon ställa in

LÄS OCKSÅ: Oväntade frieriet i ”Så mycket bättre”: ”Helt mållösa”

FOTO: Ibl, TV4