Sanningen om Kikkis sjukdom – därför tvingades hon ställa in

Kikki Danielsson fick ställa in flera spelningar i somras. Nu berättar hon om hur det kommer sig att hon blev så sjuk.

Kikki Danielsson, 65, är aktuell med en ny skiva som släpps i slutet av september. Hon medverkar också i årets “Så mycket bättre” tillsammans med Sabina Ddumba, Eric Saade, Tomas Andersson Wij, Uno Svenningsson och dj-duon Icona pop.

Men Kikki Danielssons sommar kantades av sjukdom och inställda spelningar.

I podcasten ”Värvet” berättar hon om anledningen bakom spelningarna som inte blev av.

– Det är ju inget märkvärdigt. Nästan alla sångare på somrarna, alla som jag känner, då får man oftast en förkylning. För min del vet jag att det beror mycket på den här AC:n som du har överallt. På tåg och på flyg. Och du kommer inte undan. Ibland så sitter man och fryser och ibland så har jag bett konduktören sänka det lite och då blir de andra förbannade, säger Kikki Danielsson och fortsätter.

– Jag kände ju när det började, då satt jag på tåget, då skulle jag ut och göra tre jobb på raken med Doug Seegers. Jag var nere och repade och hade packat för vi skulle dra igång  i Halmstad. Men jag fick åka hem med svansen mellan benen för det funkade inte.

Kikki har haft mycket problem med sin röst och i somras fick hon halsfluss som dröjt sig kvar i över en månad. Därför har hon låtit kolla upp sina stämband och genomgått en ingående undersökning.

– De trycker in en kamera i näsan och så går de ner ända till stämbanden. Och då får jag ju se det själv, väldigt förstorat, berättar Kikki.

Hon var väldigt orolig att det skulle visa sig att det var knutor på stämbanden och att hon skulle tvingas opereras. Till hennes stora lättnad visade det sig att så inte var fallet.

– Det var så kliniskt rent och fint och det fanns inte det minsta. Så nu har jag faktiskt på en och samma dag sjungit in tolkningarna till ”Så mycket bättre”. Det trodde jag faktiskt inte, säger en lättad Kikki Danielsson.

FOTO: IBL

LÄS MER: Kikki Danielssons ärliga bild: ”Det är totalkört”

LÄS MER: Kikki Danielsson bröt ihop under inspelningen: ”Jag orkar inte bry mig”