Radioprofilen: "PH-deltagarna erbjuds pengar – mot att ha sex i programmet"

"Paradise hotel"-deltagarna erbjuds pengar och mobiltelefoner mot att ha sex i tv. Det påstår radioprofilen Farao Groth i "Vakna med NRJ". – Det där är något av det mest absurda jag hört, säger MTG TV:s presschef Susanne Nylén till Hänt.

Det är i den livesända radioshowen “Vakna med NRJ” som radioprofilerna Farao Groth, 32, Ola Lustig, 39, och  Malin Gramer38, diskuterar TV3:s dokusåpa “Paradise hotel”. Farao, som deltog som jurymedlem i “Paradise hotel: Förspelet” 2015, berättar då att han har insikter om att deltagarna i programmet mutas av produktionen.

I NRJ påstår Farao bland annat att produktionen uppmanar “Paradise hotel”-deltagarna att ha sex med varandra i utbyte mot att få tillbaka sina mobiltelefoner eller få mer betalt för sin medverkan.

– Det är väl ingen som inte vet att produktionen dealar med deltagarna? De säger typ till dem att “knullar du Jennifer ikväll så får du tillbaka din mobil en stund”. Så deltagarna vet om att “om vi ligger runt, då får vi låna mobilen en stund, då får vi ringa hem, då får vi lite bättre betalt”, säger han i radioprogrammet och fortsätter:

– Några av mina närmaste vänner har varit med i “Paradise hotel”, så jag råkar veta att det är så. Har de fått in en tråkig deltagare som inte gör så mycket, så är det klart att de får börja deala med den personen.

Malin Gramer, som själv har lett dokusåpan mellan 2013-2017, avfärdar påståendena och menar att hon kommer bli förvånad om det skulle visa sig att det stämmer.

– Det där är inte sant, det är inte sant. Alltså, jag är superchockad om det är så, säger hon i NRJ.

– Det är ju moraliskt förkastligt, fyller Ola Lustig i.

Susanne Nylén, presschef på MTG TV där TV3 ingår, dementerar Farao Groths påståenden om att deltagarna skulle erbjudas pengar eller mobiler i utbyte mot sex framför kameran.

– Det där är något av det mest absurda jag hört och stämmer inte alls, säger hon till Hänt.

Paradise Hotel 2017 är en säsong med mycket drama. 

Tidigt i säsongen var det redan mycket kärlek och intriger.

Rebecca Stella blev mamma till sonen Dion i början av februari.

Isabelle Hambe är en av de nya deltagarna. 

Jeppe Johansson är en "All star"-deltagare som återkommit till programmet. 

Smail Alihodzic har också gjort comeback. 

Emma Hellström var med i start-femman bland tjejerna. 

Pierre Louishar vunnit norska Paradise Hotel. 

“Paradise hotel” sänds måndagar-onsdagar 22.00 på TV3 och Viafree.

LÄS MER: Därför stoppades trekanten i “Paradise hotel”

LÄS MER: Smail om nya planen med Emma – vill flytta ihop

Foto: IBL, TV3

SENASTE NYTT!