TRENDAR JUST NU!Alla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastetBachelorette 2024Edvin Törnblom

Tv-modellen Ellinors ärliga inlägg – om kroniska sjukdomen

27 sep, 2017 
AvJoakim Almén
Modellen Ellinor Bjurström lider av den kroniska hudsjukdomen psoriasis. Nu berättar hon öppenhjärtigt på Instagram hur hon handskas med utslagen – och att den jobbigaste tiden med sjukdomen är nu. – Prickarna bara smyger sig på, skriver hon.
Annons

Mellan 250 000-300 000 svenskar lider av den kroniska hudsjukdomen psoriasis. Sjukdomen innebär att man får utslag, prickar och hudirritationer över kroppen. Oftast förekommer sjukdomen i skov, och den blir värre vid torrare klimat och stress.

Ellinor Bjurström, 22, som kom tvåa i svenska ”Top model” 2014, är en av många som lider av de kroniska hudbesvären.

I ett inlägg på sin Instagram berättar hon nu transparent om problemen med sjukdomen, och visar samtidigt upp en bild där utslagen syns över armarna.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Prickarna bara smyger sig på.. Har varit sjuk och hostat otroligt mycket de senaste två veckorna, vilket leder till att min kropp är stressad och då blommar utslagen i raketfart”, skriver hon.

Hon berättar att det inte är så mycket att man kan göra att åt sjukdomen, mer än att ta hand om sin hud genom att smörja den med salva konstant.

Nu kommer vintern och därmed den jobbigaste perioden för en person med psoriasis. Men vi klarar det tillsammans”, avslutar hon följt av tre röda hjärtan.

Annons

Bilden har dragit in över 3 900 likes på mindre än ett dygn, och Bjurström hyllas av sina följare för det ärliga inlägget om sjukdomen.

Du är inte ensam med psoriasis och jobbig tid med de under höst och vinter! Men man känner ju sig det ändå tyvärr! Du är vacker”, skriver en följare.

Åh du är så stark fina du”, skriver en annan. Medan en tredje, precis som flera andra som kommenterat, ger tips på salvor och mediciner.

Samma här! Slutade med methotrexate pga magen, nu är utslagen tillbaka! Har du provat Ringblomsalva! Den funkar på mig

Det är inte första gången modellen är öppen med hudsjukdomen på sin Instagram. Tidigare i år la hon upp en bild som visar på hudsjukdomens verkan på sin rygg.

FOTO: IBL, Youtube, Instagram

Annons