TRENDAR JUST NU!Melinda JacobsAlla ledtrådar i Masked singerRobinson 2024Gift vid första ögonkastet

Lisa Ajax bryter tystnaden om sin sjukdom: "Skitjobbigt"

19 sep, 2017 
AvLinda-Marie Nilsson
Lisa Ajax lider av en kronisk hudsjukdom, som hon ständigt tvingas ta medicin för. Nu berättar artisten om sina dolda problem. – Det var riktigt jobbigt ett tag, säger hon.
Annons

”Melodifestivalen”-stjärnan Lisa Ajax, 19, har synts i rampljuset sedan hon 15 år gammal gjorde entré i “Idol 2014” där hon också kammade hem segern. Men bakom kamerorna har allting inte varit lika enkelt för artisten.

I en ny video på sin Youtube-kanal berättar Lisa Ajax nu att hon lider av en kronisk hudsjukdom, rosacea, som hon brukar dölja med hjälp av smink.

– Jag har hudsjukdomen rosacea. För mig blev det att jag blev väldigt röd på kinden och jag fick jättemycket utslag i pannan som var röda. Det var skitjobbigt, men det syns inte när jag sminkar mig, säger hon i videon.

Få vårt nyhetsbrev – helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy..

Det är oklart vad rosacea beror på, men besvären kan utlösas och förvärras av starkt solljus, alkohol, varma drycker, starkt kryddad mat eller stress. Personer med rosacea brukar känna att det hettar eller sticker i huden och att huden, speciellt i ansiktet, förändras och blir röd eller får blåsor.

Annons

Lisa Ajax berättar i sin video att hon till slut tvingades söka hjälp för sjukdomen hos en hudläkare.

– Jag gick till en hudläkare och fick beskedet att jag hade rosacea. Nu får jag medicin, det är tabletter och så en salva som jag tar på mig, och sen jag började med det så har det blivit mycket bättre. Men det var riktigt jobbigt där ett tag, säger hon.

Artisten uppmanar nu andra som upplever problem med sin hud att faktiskt söka hjälp, och inte bara sminka över det.

– Det finns ju tonårsfinnar såklart, men jag har ju passerat den delen av mitt liv. Är man i min ålder och har mycket hudproblem så rekommenderar jag att gå till en hudläkare och kolla upp vad det är, så att man kan göra någonting åt det, säger hon.

Foto: Stella Pictures

Annons