TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Tusse Chizas kritik mot vinnarlåten i Idol 2019

06 dec, 2019 
AvStina Dahlgren
Tusse Chiza i idol om vinnarlåten Rain
Ikväll avgörs det vem som vinner Idol 2019.
Finalisten Tusse Chiza är dock skeptisk till vinnarlåten han har fått tilldelad sig.
– Den är ganska långt ifrån vad jag vill släppa i framtiden, säger han till Hänt.
Annons
Idol 2019: 27 frågor med Tusse ChizaBrand logo
Idol 2019: 27 frågor med Tusse Chiza

17-åriga Tusse Chiza från Tällberg har varit en av årets favoriter i Idol redan från första stund. Efter sin hyllade audition där han lyckades charma den ökända Idol-juryn har han fortsatt succén och lyckats charma även tittarna.

Spår vinnaren av Idol 2019

Hans version av Rise like a Phoenix med Conchita Wurst fick hela publiken att ställa sig upp. När han sjöng duett med sångerskan Molly Sandén stod även juryn upp och lovorden haglade över Tusse. Nu står han i final mot Freddie Liljegren, 26, men redan nu verkar det som att Tusse ger sin konkurrent vinsten. Till Svenska Dagbladet säger han att han tror att det blir Freddie som står som vinnare av Idol 2019.

– Freddies styrka är i första hand hans röstkapacitet. Den här killen kan ju ta toner man inte ens har drömt om. Han sjunger riktigt jävla bra helt enkelt. Han har också en genuinitet. Det du ser är det du får liksom, säger Tusse.

Tiden i Idol har varit tuff för honom. Hemlängtan, saknaden efter de deltagare som åkt ut, sjukdom och trötthet har präglat hans senaste tid. Det har till och med gått så långt att han tänkt tanken på att hoppa av.

Annons

– Jag har haft tankarna såklart. När man sitter ensam på hotellrummet och gråter för man saknar hemma liksom. Men jag är så tacksam för att få vara här, så de är inget jag vill byta ut, har han tidigare sagt till Hänt.

Tusse Chiza om vinnarlåten Rain

Tidigare i veckan släpptes vinnarlåten Rain på Spotify. Både Tusse och Freddie kommer att sjunga samma låt, men endast en av dem får sjunga den som vinnare av Idol när kvällen där slut. Enligt Idol-finalisterna är det skivbolaget Universal som tagit fram låten. De båda säger till Hänt att de älskar låten, men Tusse däremot är något besviken då han inte riktigt känner att den passar hans röst.

– Jag skulle säga att den passar mig helt okej. Men Freddie gör den bättre än mig haha. Den är ganska långt ifrån vad jag vill släppa i framtiden, skriver han i ett meddelande till Hänt.

Enligt Freddie har de ingenting att säga till om när det gäller vinnarlåten, men de får däremot önska hur de vill att den produceras.

Annons

– Så min version har t ex lite gitarrplock i början, skriver han till Hänt.

Han tycker till skillnad från Tusse att den passar honom perfekt. Dock är Tusse positivt inställd då han säger att vinnarlåten inte brukar bestämma vad man gör som artist efter Idol, utan istället kan man då jobba med den typen av låtar som man själv känner passar en.

– Kul ska det bli att få sjunga den i Globen då den är så mäktig, säger Tusse.

Idolfinalen sänds på fredag klockan 20.00 på TV4 och på TV4 play.

FOTO: TT/Mattias Hansson, TT/Karin Törnblom

Av: Alice Göransson & Stina Dahlgren

Annons