Tusse Chizas vassa svar efter alla spekulationer om kärlekslivet

Tusse Chiza

Melodifestival-vinnaren Tusse Chiza har fått många frågor om sin sexuella läggning den senaste tiden. I år är han en av Sommarpratarna i P1 och nu kommer han med ett vasst svar efter frågorna om kärlekslivet.
– Vem bryr sig?, säger han.

Tusse Chiza, 19, slog igenom för svenska folket när han kammade hem segern i Idol 2019 och tidigare i år blev han historisk!

Tusse ställde ju upp i Melodifestivalen 2021 med bidraget Voices och slutade som segrare för hela alltet! Aldrig tidigare har någon vunnit både Idol och Melodifestivalen – så med andra ord lyckades Tusse med något riktigt historiskt.

Efter vinsten i "Mello" fick Tusse ta sitt pick och pack och bege sig till Rotterdam för att representera Sverige i Eurovision. Där blev det dessvärre ingen vinst för Tusse som hamnade på en 14:e plats – något han var lite besviken över.

”Sorry Sverige men det blev inte topp 10. Vi har varit bortskämda med fantastiska artister senaste året, stora skor att fylla helt enkelt.”, skrev han då på Instagram.

ÅLDERSSKILLNAD Sanna Lundell om pappa Ulfs nya flickvän

Tusse är en av Sommarpratarna i P1 2021

Sedan dess har Tusse fått tid till att fokusera på skolan och i juni tog han studenten! Tusse har alltid haft väldigt lätt för sig i skolan och han gick ut med toppbetyg.

Tusse Chiza

Studenten 2021!

LORENTZ-ALLARD ROBIN/Aftonbladet

I sitt sommarprat berättar Tusse mer om skolgången och hur det var att komma till Sverige utan att kunna ett enda ord på svenska. Han berättar även om det första kärleksögonblicket.

– Ganska så direkt blev jag intresserad av en tjej. Jag kunde inte svenska men jag hade förstått att hon hette Tova. Hela tiden gick jag och tänkte på namnet "Tova". Jag skrev det på tapeterna där hemma, säger Tusse och fortsätter:

– Varje vecka hade vi glosläxa med svenska ord som vi skulle lära oss stava till. Ett av orden var "tvål" men jag råkade skriva "Tova" istället på provet. "Nej nej, sa läraren: så där stavar man inte till tvål".

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Tusses vassa svar efter frågorna om sexuell läggning

Under Tusses tid i rampljuset har han fått många frågor om just kärlekslivet och vilket kön han dras till, samt vad han själv titulerar sig som.

– Att experimentera är en del utav att växa upp, att hitta sig själv, vart man vill och vad man behöver. En fråga som jag ofta får handlar om min sexualitet. Jag kan förstå att det finns en nyfikenhet, samtidigt som jag inte alltid förstår syftet. Varför vill en 50-nånting journalist veta vad en 17-åring gillar i sängen?, frågar sig Tusse och fortsätter:

– Och egentligen, vem bryr sig? Jag tror starkt på att det finns någon där ute för alla. Och därför borde man kanske, istället för att hålla på och begränsa sina möjligheter, istället gå ut och leta efter den personen.

Tusse kan även avslöja ett och annat om kärlekslivet men att det finns vissa rädslor.

– Jag var jämt kär som liten, men vågade aldrig göra nåt åt det och så är det fortfarande. Det är underbart att vara kär, men läskigt att kasta sig ut och riskera att bli nobbad.

LÄS OCKSÅ: MER? Bianca Ingrosso och Pernilla letar nytt lyxhus i Marbella

LÄS OCKSÅ: ÅLDERSSKILLNAD Sanna Lundell om pappa Ulfs nya flickvän

FOTO: LINDAHL BJÖRN/Aftonbladet, Mattias Alm