Artikeln innehåller reklamlänkar

Tua Selges tårar i Idol – som TV4-tittarna inte fick se

Tuas tårar i IDol 2018 som tittarna inte fick se

När allt inte gick helt rätt i den första fredagsfinalen i Idol 2018 tog känslorna över för Tua Selge. För Hänt berättar hon om tårarna bakom scenen.

Tua Selge, 17, har sedan starten i TV4:s Idol 2018 fått kämpa med blyghet och osäkerhet, vilket också är någonting hon har jobbat med under programmets gång. Men ännu är självkritiken och den bristande självkänslan inte helt borta. I introt till hennes nummer i första fredagsfinalen förklarade hon att det var läskigt att gå upp på den stora scenen och sjunga.

När starten sedan inte gick så bra som Tua hade hoppats tog det hårt på henne.

Annons: Här är årets mest omtalade hårborste – så ger den dig platt hår på bara någon minut! (länk till Aller media shop)

– Det var jättejobbigt. Speciellt för att jag är så himla självkritisk, så allting jag gör måste vara perfekt och då när det blir sådär så blir det ju jättejobbigt. Det var jättejobbigt genom hela programmet, säger Tua Selge till Hänt efter programmet.

I en av pauserna blev allting för mycket och känslorna tog över. Det var då hon började gråta, berättar hon.

– Det var under en långpaus, men det var bara lite och sedan kände jag att jag behövde rycka upp mig och tro lite mer på mig själv. Man kan ju inte ha negativ inställning till allting, då går det ju inte, säger hon.

Efter numret fick Tua Selge fina ord från juryn, som hyllade Tua för att ha klarat av den jobbiga starten så bra.

– Du kliver in på den stora scenen och starten var ju inte helt hundra, eller hur? Men så imponerande hur du hämtar hem det Tua. Alltså den resan du har haft, det är det här Idol handlar om. Du tar sådana kliv, sa Nikki Amini, 33, till Tua efter numret.

Trots juryns fina ord kunde Tua inte sluta tänka negativt om sitt eget framträdande.

– Juryn var jättesnälla mot mig. Det är bara jag som inte är så snäll i mitt huvud alltid. Det är mycket med självkänslan och självförtroendet jag måste arbeta på, så det är väl det jag ska satsa på i nästa program, säger hon till Hänt.

Enligt Tua Selge är det många som under Idol har sagt åt henne att försöka vara mindre blyg, men med tiden har hon också insett att det kanske inte är helt fel att vara det heller.

– Jag kanske borde satsa mer på min scennärvaro och sådant, men min personlighet vill jag inte ändra på. Och jag tycker inte att någon ska göra det även om de känner sig blyga, för man kan ju saker ändå, säger hon och fortsätter:

– Alla är inte samma artister. Jag kanske inte är lika mycket Beyoncé som Amber (Amber Flores reds. anm) är, utan jag är lite mer en svensk artist och jag känner mig glad i den rollen också för alla kan inte vara samma.

Missa inte de största snackisarna i nöjesvärlden just nu:

;

LÄS OCKSÅ: TV4-tittarnas kritik efter sista orden i Idols direktsändning

LÄS OCKSÅ: William Strid om kärleksbeslutet under Idol: ”Jättesvårt”

FOTO: Ibl, TV4

SENASTE NYTT!