Vem är Trollkarlen i Masked Singer Sverige 2022? Här är alla ledtrådar

Trollkarlen i Masked Singer Sverige 2022

Masked Singer Sverige 2022 är tillbaka med en ny säsong på TV4! Expertpanelen ska ännu en gång gissa vilka kändisar det är som gömmer sig under maskerna.
Här är alla ledtrådar om vem Trollkarlen kan vara!
1:20

Efter reklamen: Här är de första ledtrådarna på deltagarna i Masked Singer Sverige 2022

(1:20)

Masked Singer Sverige är äntligen tillbaka på TV4! Succéprogrammet slog igenom med dunder och brak redan vid premiären av säsong 1 i fjol. Och det kom nog inte som en chock för tv-tittarna att Tv4 beslutat sig för att producera en säsong 2 av hemlighetsmakeri!

Själva programkonceptet är en enda stor gissningslek. Ett gäng kändisar tävlar med olika sångframträdanden på scen, samtidigt som de är förklädda till en sagofigur.

Med hjälp av några ledtrådar ska en expertpanel, tillsammans med tittarna, försöka ta reda på vilka kändisar som döljer sig under maskerna.

I slutet av varje avsnitt är det en kändis som åker ut från tävlingen, och blir så även tvungen att ta av sig sin mask och avslöja sin riktiga identitet!

Vilka kändisar som medverkar i tävlingen är så pass hemligt att inte ens programledaren David Hellenius har den blekaste aning!

Vilka är i expertpanelen i Masked Singer Sverige 2022?

I den första säsongen var det drömkvartetten Måns Zelmerlöw, Pernilla Wahlgren, Nour el Refai och Felix Herngren som satt i expertpanelen. Och samma gäller även i år!

De ska var och en försöka lista ut vilka kändisar som tävlar i programmet, med hjälp av alla ledtrådar.

Här är de första ledtrådarna i Masked Singer

Vem är Trollkarlen? Alla ledtrådar

Vem är det som döljer sig under Trollkarlen-masken?

Det här säger alla ledtrådar om Trollkarlen:

Avsnitt 1

Trollkarlens egna beskrivning:

– Mitt namn är Trollkarlen och att skapa magi är inget nytt för mig. Trollkarlen som för erfarenhet och visdom. Jag ser mig som en lagkapten, någon som ser till att alla har samma mål, även om vägen är viktigast. Jag bestämde mig tidigt för vad jag ville göra i livet och tränade redan som ett litet barn flera gånger i veckan för att komma dit. Men inte till vilken allmän förening som helst! Jag kände att jag äntligen passade, trots en viss brytning - eller tack vare den! Tänk om jag anat då att jag skulle få spela internationellt och till och med på en av mina stora idolers hemarena. Min dröm i den här tävlingen är att få visa en sida som inte alla har sett av mig. Att jag får visa framfötterna, utan att använda fötterna! Och såklart hoppas jag också att ni kommer bli helt förtrollade och tror på det ni ser!

Låt:

Imagine dragons – Believer

Möjliga ledtrådar:

Skolklassrum, en tavla, tumme upp, gul fjäder, guldboll

Panelens gissningar:

Pernilla Wahlgren: – Jag trodde nästan att det var en tjej först. Sen vet inte jag om ni vill dribbla bort oss med de här fotbollsledtrådarna. Men jag kan bara en fotbollsspelare som sjunger bra och det är Kevin Walker.

Nour El-Refai: – Trollkarl, jag tänker brytning. Då tänker jag Carl Stanley, den skånska unga komikern. Han har ju en karriär som trollkarl.

Felix Herngren: – En järnkula mellan fötterna. Någon som har suttit inne? Kan det vara Yassin? Håkan Hellström? Men när jag struntade i alla villospår och bara gick på rösten så tyckte jag den var lik Timbuktu, eller så tänkte jag, är det inte Eric Saade?

Måns Zelmerlöw: – Det är väldigt mycket sport, så det är säkert fel. Men jag vill gärna gå den vägen. Lagkapten, sport, spela internationellt, kan det vara J-O Wallner? Men fjädern, fjädervikt? Kanske Simon Sköld? En fotbollsspelare som kan sjunga och rappa är John Guidetti.

En sista ledtråd:

En läkare kliver in på scen med en röntgenplåt som visar ett ben som är av, samt ett recept på medicin mot förslitningsskador.

Vad är det du har råkat ut för?, frågar David Hellenius.

– Mitt liv har gett mig en och annan tackling.

Avsnitt 3

Trollkarlens egna beskrivning:

– Trollkarlen är tillbaka och jag vill gärna visa lite nya tricks! Nu ligger bollen hos er att avslöja mitt verkliga namn. Min uppväxt var ett äventyr på olika kontinenter. I Asien finns mitt land, men där har jag inte bott. För mig blev det en sorts revolt att inte börja spela musik. Det var något annat som gav mig en kick. Redan när jag var 17 år fick jag mitt första stora kontrakt och fick spela på nationalarena, säger Trollkarlen i programmet och fortsätter:

– Det var när jag fick hoppa in som avbytare som jag blev upptäckt. Fast jag blev inte berömd över en natt. Mitt stora genombrott kom istället när jag var ordinarie och spelade ihop med en riktig superstjärna, som vi inte kan få nog av. Nu vill jag bara be er, snälla supporta mig och mina framgångar. Jag vill inte bli utvisad.

Låt:

The four seasons – Beggin

Möjliga ledtrådar:

Baseball, snabbmat, rugbyboll

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: – Någon som har regisserat Brynolf och Ljungs föreställning och som har bott i USA, det är Henrik Schyffert. En annan gissning är en jätteotippad politiker. Kan det vara Ulf Kristersson?

Måns Zelmerlöw: – Jag tänker såhär, Nicklas Lidström?

Felix Herngren: – Vem är Trollkarlen? Jo, David Druid.

Pernilla Wahlgren: – Det kanske är Markoolio?

Trollkarlens tre påståenden – två är sanna och ett är falskt

  • Tränaren i AIK retade sig på mitt sätt att springa
  • Jag har stått med Zlatan och pratat om mina strumpor
  • Jag har stått med kungen och pratat om mina kalsonger

Fler gissningar:

Fredrik Ljungberg

Avsnitt 5

Trollkarlens egna beskrivning:

– Det var mycket känslor för den här trollkarlen förra gången, rena berg- och dalbanan. Jag är glad att panelen har lika stora utmaningar som jag. Jag kanske ser rätt cool ut, men bakom masken sjuder känslorna. Nu vill jag ut på scenen igen, säger Trollkarlen i programmet och fortsätter:

– Jag är yngre än vad jag ser ut, men ändå en veteran. I min bransch är det inte så lätt att åldras och jag måste inse att jag numera kan glömma en landslagsplats. Jag har verkligen fått hålla masken, inte bara på den här scenen. Men trots mitt namn, så insåg jag att det inte var bra att stänga in saker i garderoben. Jag sjöng ut inför hela svenska folket och det har jag aldrig ångrat, det var rena medicinen. Jag har förverkligat många drömmar och blivit en brobyggare. Och jag är medlem av ett mycket fint sällskap. På mitt senaste uppdrag var jag ej riktigt nolla, och ville gärna bli en dubbelnolla. Nu älskar jag papparollen, både på jobbet och hemma. Jag är viktig, men vi är viktigare. Och jag vet att någon som tittar just nu kommer bli väldigt förvånad när trollkarlen blir avslöjad. Hoppas bara att det inte blir ikväll!

Låt:

Adele – Hello.

Möjliga ledtrådar:

Grön, medicin, poker, nummer 33, barn, barnrum, regnbåge

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: – Det är svårt vem du är, det är mycket fotboll. Jag tänker på Antonio Hysén.

Pernilla Wahlgren: – Rösten är så bra och han såg Asien som sitt andra hem. Någon som älskar Thailand kanske, är det Baren-Håkan?

Måns Zelmerlöw: – Nu är jag inne på ett annat spår här. Det här med bredbentheten, det naturliga. Han går sådär. Det finns en kille som jag vet går ganska bredbent. Jag tror att detta är Dragomir Mrsic.

Felix Herngren: – Jag fick en känsla av att det är någon i Rob'n'Raz.

Smygfilmning av Trollkarlen

Smygfilmningen av Trollkarlen ägde rum på gymmet när han tränar, där en PT säger:

– Det märks att du har gjort det där förut.

– Ja, det har blivit några timmar genom åren, svarar Trollkarlen.

– Du kanske inte ens behöver någon PT, säger personlige tränaren då.

– Det brukar vara jag som vägleder andra, avslöjar Trollkarlen.

– Du, de där i panelen, har du träffat dem förut?, undrar PT:n.

– Det har jag, en känner jag ganska väl. Och en har faktiskt gått i mina fotspår, avslutar Trollkarlen.

Fler gissningar:

Niclas Wahlgren, Kjell Bergqvist

Avsnitt 7

Trollkarlen träffar en vän:

– Jag har ju träffat på dig flera gånger både i Sverige och utomlands. Och även sett dig på din hemmaarena. Där var du suverän. Behärskar verkligen allt, säger vännen.

– Kul också att vi håller på samma lag, säger Trollkarlen och håller upp två skedar, varav ena är svart och andra är gul.

– Jag hörde ett rykte om att du hade pratat kalsonger med kungen. Men varför minns inte jag det?, undrar vännen.

– Det var väldigt längesen, svarar Trollkarlen.

– Jag brukar själv bära mask, utom när jag klär ut mig för barnbarnen. Minns fortfarande grabbens min när han slet av mig tomteskägget. Och jag hade en skrattmask under, avslutar vännen.

Låt:

Shawn Mendes – There’s nothing holding me back

Möjliga ledtrådar:

Pingvin, läkarväska, kaffetermos, gul och svart sked, kalsonger, clementin, tomtemask

Panelens gissningar:

Felix Herngren: – Kompisen måste varit Börje Salming. Han har förmodligen träffat denne man. Det var många ledtrådar som pekar åt det hållet. En person som är väldigt lik Trollkarlen, ungefär som att han inte har klätt ut sig över huvudtaget. Det här är Alexander Bard.

Pernilla Wahlgren: – Uppenbarligen kan ju Trollkarlen både dansa och sjunga. Kan det vara Rackar-Alex? För han är ju stungit och gör volter. Att det liksom är en ung kille där under?

Nour El-Refais: – Jag har ingen bättre gissning än att det skulle kunna vara Antonio Hysén.

Måns Zelmerlöw: – Det var ju två olika skedar, en svart och en gul. Det är AIK:s färger. Vad har vi för spelare som spelat i AIK back in the days? Anders Limpar och han har ett kosttillskottföretag tillsammans med J-O Wallner. Och J-O Wallner ser ju Asien som sitt hem skulle man kunna säga. Han är ju gigantisk i Kina. Så jag säger att det är J-O Wallner som står där.

Trollkarlens present till Pernilla

Röda änglavingar, ”Red wings”

Avsnitt 8

Trollkarlens egna beskrivning:

– Nog anade jag att den här resan skulle bli ett stort spel, men inte ens jag hade kunnat trot att det skulle bli så här magiskt. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle kunna dölja min rätta identitet för en del i panelen. Måns har ju nästan sjungit om mig. Jag kanske inte alltid har hörts, men jag har alltid synts och jag älskar verkligen att tävla.

– Kanske tillhör jag den mer meriterade i den här startfältet. Jag har faktiskt varit med och vunnit två raka europamästerskap. Jag har fortfarande förmågor som jag fortfarande inte har visat som skulle kunna ge en helt ny bild av mig. Hoppas det här blir en förtrollad kväll som tar mig till ännu en final.

Låt:

Radiohead – Creep

Möjliga ledtrådar:

Har en relation till Börje Salming, kråka, säger nej till benskydd, kylspray och suspensoar

Panelens fråga till Trollkarlen:

Nour El-Refai: – Det var en suspensoar som viftade förbi där i inslaget så du kanske behöver skydda trollstaven i olika sammanhang. Jag tänker helt enkelt, är du en sportkille?

Trollkarlens svar: – Jag tvingades välja mellan en annan karriär och sporten, frågan är vad jag valde.

Felix Herngren: – Jag tänker nu på en person som är europamästare, som är fruktansvärt bra kock här. Så min fråga är nu till Trollkarlen, är du duktig på att laga mat?

Trollkarlens svar: – Dem som har sett mig i förklädet har blivit riktigt imponerande.

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: – Det finns ju en sportkille som jag tänker på då, det är en rappare. Han har spelat i division fyra i Gimonäs FC, norrländsk, känner förmodligen Börje. Det är ju Fricky, Erik Friman heter han.

Felix Herngren: – Det är en person som är riktigt duktig som även faktiskt har samarbetat med Hv71 alltså hockeygänget. Det är alltså Tommy Myllymäki som står här. Han syns väldigt ofta i reklamfilmer och bilder och så där på olika såsburkar, men han hörs inte så ofta.

Måns Zelmerlöw: – Börje avslutade med att säga att han inte spelar med mask och det kändes lite som att han la en liten fas på det, att det kanske är någon som spelar med mask. Och då tänker jag att det skulle kunna vara Tommy Salo. Tommy valde mellan fotbollen och hockeyn.

Pernilla Wahlgren: – Jag har ju varit fascinerad av de här bredda benen och det var väldigt studsigt och glatt sist. Så kom det en susp och i min värld, jag har varit gift med en dansare så för mig är susp dansare. Ledtråden dem som har sett mig i förkläde har hyllat mig. Nu råkar jag känna en kille som är en otroligt duktig dansare och vi har gjort en musikal tillsammans som hette Förklädet. Jag tror att det är Rennie Mirro.

Avsnitt 9

Trollkarlens egna beskrivning:

– Jag kommer bjuda på en låt som faktiskt är äldre än vad jag är. Tidigare har jag bara pratat om kungen och med kungen, nu ska jag hylla the king.

– Mitt nummer i semifinalen var en riktig chansning, skulle jag klara alla dem svåra tonerna. Det gjorde jag tydligen. Och jag som hade räknat med att hamna i face off, vilket otrolig känsla. Min resa i Masked Singer har handlat mycket om att försöka dölja vem jag verkligen är och speciellt för en i panelen som jag nog har tillbringat tusen timmar ihop med.

– Jag har skapat en karaktär som ligger långt ifrån mig som person och min plan har verkligen lyckats. Men ikväll åker masken av och jag vet en liten person som inte kommer kunna tro sina ögon. Jag tycker det är fantastiskt att en karaktär som står för ålderdom har kommit såhär långt i ett sammanhang som domineras av ungdom, det jag har som kan tala till min fördel är att jag faktiskt har en erfarenhet som andra saknar. Ikväll kanske gammal kan bli äldst.

Låt:

Elvis Presley – Bossa nova baby

Möjliga ledtrådar:

Kungen av rock, känner en i panelen, jordglob, har barn, nr 33

Panelens gissningar:

Nour El-Refai: – Jag blir helt knäpp i huvudet av det här, men jag tänker att det här är ingången du gör med Arabian Nights kanske säger något om dig. Och då tänker jag på en person som delvis har ursprung från Libanon som jag också har. Då tänker jag på en kille som är skådespelaren, han sjunger väldigt bra och han heter Alexander Abdallah. Nytt namn, jag kastar ut några namn till nu när jag ligger sist så att säga så chansar jag. Erik Lundin, han är inte bara rappare utan han har väldigt bra sångröst. Jag säger att det är Henrik Lundqvist, det är en tydlig hockey koppling.

Felix Herngren: – Jag är helt inne nu på Pernilla Wahlgren spår. Det kanske är någon släkting till mig som jag inte som jag inte har hört sjunga så mycket. En person som jag umgåtts tusentals timmar med det är min bror Måns Herngren, det kan vara han. Och sen plötsligt tänkte jag på, jag fick en snilleblixt här, att det är håll i er nu – välkommen till Masked Singer, Magnus Uggla.

Måns Zelmerlöw: – Dem tusen timmarna har du spenderat med Pernilla för ni har gjort musikalen Grease ihop. Och så två EM, det tror jag att den här personen har koreograferat två Eurovision nummer och att jag har sjungit om dig är då en låt som heter Mirror så tar man bort ett R. Välkommen till Masked Singer, Rennie Mirro.

Pernilla Wahlgren: – Rennie och jag har faktiskt inte bara gjort Grease, vi har gjort en annan musikal som heter Förklädet så jag håller fast vid min gissning på Rennie Mirro.

Ledtrådar från Trollkarlens loge:

Kors, tvättbräda, guldmask, bag in box vin, hårvax

Fler gissningar:

Johan Ulveson, Fredrik Hallgren, Karl Dyall

Trollkarlen åkte ut – under masken gömde sig Rennie MirroI

Det sista och nionde avsnittet var Trollkarlen den första som fick ta av sig masken och Trollkarlen var ingen mindre än skådespelaren Rennie Mirro.

Här förklaras ledtrådarna:

“Brylkräm I logen” – Används flitigt i musikalen Grease där Rennie spelade mot Pernilla.

“En I panelen har gått i Rennies fotspår” – Måns tog över rollen som Danny i Grease

“Fick spela på nationalarenan som 17-åring” – Första riktiga jobbet som dansare var på Kunglig Operan.

“Blev upptäckt som avbrytare” – Fick hoppa in som ersättare för Karl Dyall i musikalen Fame.

“Spelat internationellt på idolens hemmaarena” – Medverkade i en show om Sammy Davis Jr. på Apollo Theater i New York City.

“Ville inte stänga in saker i garderoben” – Det finns ett garderobssystem som heter Mirro.

– Jag kom springande på en strand, Ko Lipe i Thailand och så “vilken jävla vältränad snubbe som kommer mot mig” då är det Börje. Så vi kom springande mot varandra och säger “tja”, sen dess har vi pratat, säger Rennie i programmet.

– Jag var med och invigde Tomteboda postterminal en gång i tiden. Vi gjorde en balett och då kommer jag in i bastkjol, det alla la märke till var att jag hade ett par kallingar som var röda med bilar på och det var det som pratades om efter. Så jag står med kungen, drottningen och Olof Palme och alla står och kommenterar mina kallingar, mycket märkligt för en nioåring kan jag säga.

Trollkarlen i Masked Singer Sverige 2022

Trollkarlen.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Artikeln uppdateras med nya ledtrådar efter varje program som maskerade personen nämns.

Måns Zelmerlöws avslöjande om Pernilla Wahlgrens ex-svärmor

Se klippet här!

Masked singer sänds på fredagar klockan 20.00 på TV4 och finns även tillgängligt att streama på TV4 Play och C More.

FOTO: Magnus Ragnvid/TV4

SENASTE NYTT!