Tony Irvings stora ilska efter kollegans beteende: ”Tappade all respekt”

Tony Irving.

Tony Irving är nästan synonym med den svenska upplagan av underhållningsprogrammet Let's dance.
Nu går han ut i ett offentligt meddelande på Instagram och berättar om kollegans oacceptabla beteende.
Idag tappade jag respekten för en person jag har beundrat i hela min karriär”, skriver han i inlägget.
Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara tre
0:35

Efter reklamen: Let's dance-juryn – därför är det bättre att vara tre

(0:35)

Slå på ljud

Proffsdansaren och koreografen Tony Irving, 55, är ett givet inslag i underhållningsprogrammet Let's dance som sänts i TV4 sedan 2006.

Han har suttit med i juryn sedan start och har charmat tittarna med sin personlighet, talang för underhållning och syrliga pikar till de tävlande.

Tv-profilen är inte en man som skräder orden när han har en åsikt. Nu riktar han stor besvikelse och ilska mot en kollega...

Let's dance-Tony Irvings förflutna i USA – så träffade han maken Alexander

Tony bodde i USA på 90-talet och ledde ett ganska destruktivt liv med droger och alkohol, som ett resultat av att han inte levde sin sanning. Han var nämligen gift med en kvinna då och vågade inte utforska sin sexuella läggning.

– Jag älskar Sverige och kom hit i november 1993 för att döma en danstävling, sedan fick jag fler jobb, blev kvar och älskar Sverige. Människorna var öppna och det var så vackert, berättade Tony för Hänt i en intervju år 2017. Det var alltså dansen som tog honom till Sverige.

Och tur var väl det! För det var här han träffade sitt livs stora kärlek, maken Alexander Skiöldsparr, 51. Tony bodde på ett hotell och lade märke till en ovanligt snygga receptionist. Efter ihärdiga och framfusiga inviter fick han äntligen lov att bjuda ut honom på en dejt.

– Jag stalkade honom. Det var femte försöket. Efteråt pratade vi inte på två veckor, han hörde inte av sig så jag trodde det var över. Men sen ringde han och frågade om jag ville fika, berättade Tony när han gästade tv-programmet Ett jobb för Berg år 2015.

Tony och Alexander förlovade sig år 2013 och fick säga ja till varandra i Gustaf Adolfskyrkan i Stockholm två år senare.

Tony och Alexander förlovade sig år 2013 och fick säga ja till varandra i Gustaf Adolfskyrkan i Stockholm två år senare.

FOTO: Karin Törnblom/TT

Tony Irvings stora ilska efter kollegans beteende: ”Tappat all respekt”

I ett nyligen publicerat video på sociala medieplattformen Instagram belyser Tony en danskollegas oacceptabla och homofobiska beteende.

Idag tappade jag respekten för en person jag har beundrat i hela min karriär och i en föreläsning visade han vanvördnad för allt jag står för. När idoler sviker!”, skriver Tony intill videoinlägget.

När videon spelar går Tony in på detaljer kring vad som ligger som grund till den publika reaktionen

– Hej allihopa! Jag skulle vilja berättar lite om Sammy Stopford, inleder han.

Därefter förklarar han att Sammy är en ledande danslärar inom latinamerikansk dans och en före detta världsmästare, som dessutom fått utmärkelser av Englands drottning.

– Han är därmed en idol och förebild för tusentals dansare. Hans ordval påverkar vår vackra dansvärld och hans beteende återspeglar vad som blir den standardiserade normen för alla i industrin, säger Tony och fortsätter:

– Under hans senaste föreläsning valde han att använda terminologi som är respektlös, hatfull och förnedrande mot LGBTQ+-communityt. Som en medlem i LGBTQ+-community har jag fått arbeta hårt för att respektera mig själv och för att få respekt av min omgivning. Att bli accepterad som den jag är. Min livsstil är inte ett val. Det är något jag är född att vara!

Avslutningsvis säger Tony att våra handlingar har betydelse och att Sammys handlingar är skadliga. Det är också därför det är så viktigt att alla hjälper till att belysa sådana typer av handlingar – alltid!

Här nedan kan du se videon:

FOTO: TV4, Karin Törnblom/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN