Gravida Sigrid Bernson tvingas uppsöka vård – svåra beskedet: “Jag har..”

Sigrid Bernson, Robin Bengtsson

Det var i slutet av april som Sigrid Bernson och Robin Bengtsson gick ut med att de väntar barn.
Nu berättar Sigrid om kampen under graviditeten.
– Jag kämpar, säger hon.
0:38

Efter reklamen: Sigrid Bernson är gravid – väntar barn med Robin Bengtsson

(0:38)

Slå på ljud

Sigrid Bernson och Robin Bengtsson träffades i Let's dance 2019 och sedan dess har det varit dem.

Idag bor de ihop i en gemensam villa i Vallentuna utanför Stockholm och väntar även sitt första gemensamma barn. Det var i slutet av april som de gick ut med den stora nyheten.

”En bulle verkar ta lite längre tid än de andra... I september blir Wille storebror och vi alla längtar tills vi får träffa den lille i magen”, skrev paret då under en bild på Instagram.

Sigrid Bernso drabbades av utmattningssyndrom

Men vägen hit har varit allt annat än enkel.

Kort efter att paret fann varandra i Let's dance började Sigrid nämligen känna av flera oroväckande symptom, och snart stod det klart att hon hade drabbats av utmattningssyndrom.

I en video på Instagram berättar hon om hur allt började.

– Jag har haft så kul med mitt jobb. Det har varit fyllt av eufori, drivkraft och att få jaga sina drömmar och jag känner verkligen att jag har gjort det. Men jag tror också att ju mer jag jobbade desto mer jobbförfrågningar blev det och jag hade svårt att tacka nej. Mitt huvud snurrade kring jobb hela tiden och efter ett tag så började jag må ganska dåligt, säger hon i videon.

Under samma period blev Sigrid även gravid. Men på grund av omständigheterna kände hon att hon inte klarade av att bli förälder just då, så hon bestämde sig för att göra en abort.

Gravida Sigrids tunga sjukdomsbesked – tvingas uppsöka vård

Men nu har svenska folket alltså nåtts av den underbara nyheten att paret väntar barn, och den lilla bebisen planeras att komma i september.

Men trots att Sigrid och Robin såklart är överlyckliga har det också varit tufft – något Sigrid nu är ärlig med på sin Instagram.

– Det är så lätt att man delar det som är kul i livet på sociala medier, men jag tänkte att jag också vill dela hur det går för mig med min utmattning, för det är det som är verkligheten att jag fortfarande kämpar med lite olika symptom som sitter kvar från min utmattning, säger hon och fortsätter:

– Ett av dem är spänningshuvudvärk som jag idag har varit inne i stan och gått på behandling för. Jag går på en superbra behandling som verkligen hjälper mig för en gångs skull. Nu när jag är gravid kan jag inte äta naproxen och starka värktabletter som jag har gjort tidigare så jag är väldigt tacksam att jag har hittat en behandling som hjälper.

FOTO: TT

SENASTE NYTT!